Easy peasy vegan courgettesoep met kokosmelk
Een vegetarisch of vegan soepje heerlijk romig krijgen is easy peasy. Het geheime ingrediënt? Kokosmelk! Dit is een melkachtige, romige substantie en komt uiteraard van een kokosnoot. Maar waar komt de kokosmelk precies vandaan? Binnenin een kokosnoot zit immers kokoswater en geen melk… Een kokosnoot bevat ook vruchtvlees en dit wordt vermengd met water. Vervolgens wordt het gefilterd et voilà: wat overblijft is kokosmelk! Deze vegan courgettesoep is ook nog eens zo klaar: uitje fruiten, courgette meebakken, bouillon toevoegen, kokosmelk erbij en op smaak brengen met kruiden. Easy peasy dus!
If you cook some soup. Add extra water and send some to your neighbour.
Wat heb je nodig?
recept beetje aanpassen
Voor 2 personen
300 gr courgette, in stukjes gesneden
500 ml groentebouillon
1 el kokosolie
1 grote witte ui, in ringen gesneden
100 ml volvette kokosmelk
2 snufjes kardemompoeder
1 snufje komijnpoeder
peper en zout naar smaak
verse koriander
blender of staafmixer
Zo ga je te werk
- Verhit de kokosolie in een diepe koekenpan en fruit de witte uienringen tot ze glazig zijn.
- Voeg de stukjes courgette toe en roer even goed door. Bak de courgette ongeveer 4-5 minuutjes mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de courgettesoep met het deksel op de pan zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg nu de kokosmelk, het komijnpoeder en kardemompoeder toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Giet de soep over in je blender en mix tot je een romige soep hebt. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.
- Garneer de vegan courgettesoep met wat verse koriander.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties