Vegan frambozen ijs met maar 4 ingrediënten!
Vegan frambozen ijs met maar 4 ingrediënten? C’est possible! Het enige wat je nodig hebt om dit zuivelvrije ijs te maken zijn bananen, frambozen, dadels en kokosmelk. De bananen snijd je in plakjes en vries je de avond van te voren vast in. Net als de frambozen. Die je trouwens ook al in het diepvriesvak van de supermarkt kunt vinden. De volgende dag mix je deze ingrediënten in je blender of keukenmachine et voilà! Jouw eigen homemade nana ice cream!
En ook magnums maak je lekker zelf!
Wat heb je nodig?
Voor 4 kleine (of 2 grote) porties vegan frambozen ijs
100 ml volvette kokosmelk
4 bevroren banaan
250 gr bevroren frambozen
5 ontpitte Medjool dadels*
*Medjool dadels zijn een stuk zachter dan ‘normale’ dadels. Heb je geen Medjool dadels in huis? Week jouw dadels dan ongeveer een half uurtje in lauwwarm water.
Blender of keukenmachine
Spuitzak
Zo ga je te werk
- Verwijder de pitten uit de dadels.
- Houd een paar frambozen apart voor de topping.
- Doe de dadels samen met de bevroren bananen en frambozen in je blender.
- Giet langzaam de kokosmelk erbij. Dit is geen rocket science: stop met toevoegen van de kokosmelk wanneer je dik en smeuïg frambozen ijs hebt.
- Wil je ook zo’n mooie creatie als op de foto? Vul dan een spuitzak met ijs en vul jouw glas of schaaltje eerst met wat frambozen en vervolgens met ijs.
- Strooi wat van jouw favoriete toppings over het ijs et voilà!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om dit zuivelvrije frambozen ijs te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties