Vegan frambozen magnums met chocolade

Vegan frambozen magnums

Mirjam Blanken

25 april 2018


Vegan frambozen magnums met chocolade

Na het succes van de vegan chocolade magnums kon een variant met fruit natuurlijk niet uitblijven! Ik dook de keuken in om een variant met frambozen te maken. En chocolade! Want pure chocolade is vaak zuivelvrij en dus ook geschikt voor veganisten. Zo is de pure biologische chocolade van Appie en de pure reep van Tony’s ook geschikt voor vegans. Check voor de zekerheid wel even het etiket, want vanzelfsprekend is het niet.

Deze vegan frambozen magnums maak je easy peasy zelf en bevatten onder andere kokosmelk en geweekte cashewnoten. Hierdoor wordt het ijs heerlijk romig. En door de dadels ook nog eens lekker zoet. Je kunt natuurlijk verse frambozen gebruiken, maar wanneer deze nog niet in het seizoen verkrijgbaar zijn kun je ook biologische frambozen uit het diepvriesvak gebruiken. Enjoy!

I scream for ice cream!

Vegan frambozen magnums

Wat heb je nodig?

Voor 4 grote vegan frambozen magnums

een pakje biologische diepvriesframbozen
250 ml volvette (biologische) kokosmelk
100 gr geweekte cashewnoten
2 tl vanillepoeder
10 Medjool dadels, zonder pit (ongeveer 200 gram)
1 el ahornsiroop
snufje zout

optioneel: pure chocolade (Tony’s is vegan)

magnum ijsvormpjes van Silikomart
keukenmachine of blender

Vegan frambozen magnums

Zo ga je te werk

  1. Week de cashewnoten voor minimaal 2 uur in een bak water, maar liever nog een nachtje. Geduld is tenslotte een schone zaak en jouw ijsje wordt er een stuk romiger van.
  2. Doe alle ingrediënten voor het ijs in je keukenmachine (of blender) en mix dit tot een romig mengsel. Let op: houd de helft van de frambozen apart wanneer je nog een lekkere bite in je magnums wilt. Deze roer en je naderhand met een lepel doorheen.
  3. Giet dit mengsel in de vormpjes en steek de ijslolly stokjes er voorzichtig in.
  4. Zet de vormpjes voor ongeveer 2 uur in de vriezer.
  5. Smelt de pure chocolade au bain marie.
  6. Haal de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een grote plank of bord.
  7. Doop een lepel in de gesmolten chocolade en decoreer de frambozen magnums door er streepjes chocolade overheen te gieten.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan frambozen magnums te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This