Vegan frozen yoghurt brokken met frambozen
I scream for ice cream! En wist je dat zuivelvrij ijs helemaal niet moeilijk is om te maken? Sterker nog, deze vegan frozen yoghurt brokken maak je in een handomdraai klaar. Het enige wat je nodig hebt is romige soja yoghurt, frambozen, pompoenpitten en wat limoenrasp. Ik maakte mijn frozen yoghurt nog wat zoeter door er ahornsiroop aan toe te voegen, maar dit is eigenlijk niet eens nodig. Door de pompoenpitten hebben de yoghurt brokken ook nog eens een lekkere bite. Next up: yoghurt ijsjes met blauwe bessen! Want je begrijpt: nu heb ik de smaak te pakken. Enjoy!
Wat heb je nodig?
400 ml soja yoghurt
rasp van een (biologische) limoen
2 handjes verse frambozen
1-2 el pompoenpitten
2 el ahornsiroop (of naar smaak)
1 tl vanille-extract
Vierkant bakblik
Bakpapier
Blender of keukemachine
Zo ga je te werk
- Meng de helft van de soja yoghurt met een eetlepel ahornsiroop en een halve theelepel vanille-extract. Roer dit met een lepel goed door elkaar.
- Bekleed je bakblik met bakpapier en verdeel het witte mengsel over de bodem. Dit hoeft niet netjes in een laag! We gaan namelijk een leuk effect creëren.
- De andere helft van de yoghurt kun je samen met een handje frambozen, het vanille-extract en de ahornsiroop mixen in je blender of keukenmachine.
- Dit roze mengsel giet je ook in het bakblik.
- Vervolgens kun je met een sateprikker een mooi ‘marmer’ effect maken.
- Rasp de schil van de limoen en verdeel de limoenrasp over de yoghurt in het bakblik.
- Verdeel tot slot de rest van de frambozen en pompoenpitten over over de soja yoghurt.
- Leg het bakblik voor minimaal 2 uur in de vriezer zodat de yoghurt helemaal kan bevriezen.
- Snijd de frozen yoghurt brokken vervolgens in stukken.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan yoghurt brokken te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Gebruik je dan suikervrije soja yoghurt??
Liefst wel! En als je gezoete gebruikt, dan kun je de ahornsiroop helemaal weglaten 🙂
Liefs Mirjam