Deze vegan havermout koekjes met banaan maak je letterlijk in een handomdraai klaar. Love it! Bananen goed prakken, de havermout, gehakte amandelen en kokosrasp erdoor mengen en vervolgens op smaak brengen met wat koekkruiden of kaneel, that’s all. Meer zin in havermout choco koekjes? Vervang de gehakte amandelen dan door stukjes pure chocolade. Deze koekjes zijn trouwens ook lekker met gedroogde vruchten zoals dadels, abrikozen of rozijnen.
Ondanks dat haver van nature een glutenvrij graan is, is de havermout die je koopt niet per definitie ook glutenvrij. Tijdens de verwerking en productie van haverproducten komt het in aanraking met andere granen, waardoor er kruisbesmetting plaats vindt. Wil je zeker weten dat jouw koekjes glutenvrij zijn? Kies dan voor glutenvrije havermout. Deze herken je aan het glutenvrij logo op de verpakking.
Ook lekker! Deze glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 vegan havermout koekjes
125 gr (glutenvrije) havermout
2 rijpe bananen, geprakt
50 gr kokosrasp
50 gr grof gehakte amandelen
1 el koekkruiden
1 el ahornsiroop (optioneel)
snufje zout
Bakplaat
Bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Gebruik per koekje ongeveer een eetlepel koekjesdeeg, dit komt neer op zo’n 40 gram per koekje.
- Draai een balletje van het deeg en druk deze vervolgens plat op de bakplaat.
- Bak de koekjes in zo’n 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan havermout koekjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!