Vegan havermoutkoekjes met walnoot en banaan
All I want for Moederdag is een walnotenboom! Of beter gezegd, een boompje, want zo groot is onze tuin niet. Uiteraard had ik al het voorwerk al gedaan en kon ik manlief binnen 3 tellen na zijn vraag de link naar bomenwebshop De Nootsaeck al sturen. Op bomenkwekerij Herenland wordt namelijk milieubewust geteeld en daar komt nog bij dat ze in een overgangsfase zitten naar biologisch gecertifeerde teelt. En dit betekent dat deze vegan havermoutkoekjes volgend jaar ook nog eens biologische walnoten van mijn eigen boompje bevatten. I like!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 vegan havermoutkoekjes
125 gr (glutenvrije) havermout
2 rijpe bananen, geprakt
50 gr kokosrasp
50 gr grof gehakte walnoten
2-3 Medjoul dadels, zonder pit en in kleine stukjes gesneden
1 el notenpasta
1 el koekkruiden
1 el ahornsiroop
snufje zout
Optioneel: zonnebloempitten
Bakplaat
Bakpapier
7x de lekkerste recepten voor gezonde havermoutkoekjes!
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Gebruik per koekje ongeveer een eetlepel koekjesdeeg, dit komt neer op zo’n 40 gram per koekje.
- Draai een balletje van het deeg en druk deze vervolgens plat op de bakplaat.
- Eventueel kun je nu nog wat zonnebloempitten over de koekjes strooien.
- Bak de vegan havermoutkoekjes in zo’n 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan havermoutkoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
0 reacties