Vegan ijs cappuccino
Hoe ingewikkeld kun je het maken? Als koffieliefhebber geniet ik tijdens zomerse dagen enorm van deze vegan ijs cappuccino. Je kunt natuurlijk gewoon je koffie of cappuccino maken, af laten koelen en er vervolgens ijsblokjes ingooien. No shame, doe ik ook weleens! Maar dit recept is toch net iets lekkerder. Doordat je de cappuccino nog even goed mixt in de blender wordt je ijs cappuccino heerlijk romig en krijg je bovendien dat lekkere schuimlaagje op je koffietje. Tijd voor een zomers koffiemomentje!
Tip van de dag
Het blijft opletten geblazen, dus ook hier zou ik zeggen: check het etiket en ga als het mogelijk is voor een biologische plantaardige melk. Kijk naar toevoegingen als suiker, vaak zijn er ook ongezoete varianten te vinden. Verder is het slim om bijvoorbeeld bij amandelmelk te kijken hoeveel procent amandel erin gebruikt is. Dit verschilt nogal eens en dus verschilt ook de smaak en textuur. Provamel is overigens een van mijn favoriete merken. Deze gebruikt in de amandelmerk 6,5% biologische amandelen, waar AH huismerk en Alpro slechts 2% amandelen gebruiken. Ook zit er in Provamel alleen water, amandelen en zout. Bij de andere 2 is die lijst behoorlijk langer.
Amandelmelk maak je eenvoudige zelf!
Wat heb je nodig?
voor 2 vegan ijs cappuccino’s
350 ml plantaardige melk naar keuze (kokosmelk, rijstmelk, amandelmelk, …)
2 kopjes koffie
1 dadel
scheutje vanille-extract
snuf kaneel
snuf zout
blender
Vanille-extract maak je natuurlijk lekker zelf!
Zo ga je te werk
- Zet 2 bakjes sterke koffie en vries deze in. Met een ijsblokjesvorm gaat dit het makkelijkst.
- Verwijder eventueel de pit uit je dadel, dit vind jouw blender namelijk stukken minder om te blenden.
- Doe de ijsblokjes samen met de overige ingrediënten in de blender en mix goed. Als jouw blender een ice crush functie heeft is dat wel zo makkelijk.
- Lekker met wat cacaopoeder of kaneelpoeder erover.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
0 reacties