Vegan ijstaartjes met chocolade amandelen

Vegan ijstaartjes

Mirjam Blanken

11 februari 2019


Vegan ijstaartjes met chocolade amandelen

Happy Valentine’s Day! En wat is er nu romantischer dan een homemade vegan dessert delen? Deze vegan ijstaartjes heb ik gemaakt met het vegan ijs van Professor Grunschnabel. Ideaal wanneer je vegan bent, maar ook wanneer je geen lactose kunt verdragen en toch wilt genieten van lekker ijs. Mijn favoriete smaak is caramel met een snufje zout en deze combineert natuurlijk perfect met chocolade ijs. Door zelf een bodem te maken van dadels en amandelen krijgen deze taartjes ook nog eens een lekker bite. En vergeet de homemade chocolade amandelen niet. I like!

Vegan ijstaartjes

Wat heb je nodig?

voor de bodem

150 gram dadels zonder pit
150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
2 el gesmolten kokosolie
snuf zout

Voor de vulling

1 pot Chococo Latte van Prof. Grunschnabel
1 pot Caramel Ocean Prof. Grunschnabel

Voor de topping

75 gr amandelen
1 tl cacaopoeder
1 el ahornsiroop

Taartvormpjes met een losse ring
Keukenmachine
Oven

Zo ga je te werk

  1. Maal alle ingredienten voor de bodem in je keukenmachine. Houd ongeveer 1/3 deel apart.
  2. Bekleed jouw gekozen vormpjes met bakpapier en verdeel het mengsel voor de bodem hierover. Druk goed aan met een lepel.
  3. Zet je vormpjes een half uurtje in de vriezer en haal jouw gekozen ijssmaken eruit om (een beetje) te ontdooien.
  4. The choice is yours! Verdeel jouw gekozen smaak over de bodem en strijk glad met een lepel.
  5. Verkruimel over deze laag de rest van het mengsel voor de bodem. Zet je vegan ijstaartjes weer even in de vriezer om hard te worden.
  6. Giet tot slot ook de laatste laag vegan ijs en strijk weer glad met een lepel.
  7. You know the drill. Ook nu zet je de taartjes weer even in de vriezer.
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  9. Meng in een kom de amandelen met het cacaopoeder en een eetlepel ahornsiroop.
  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelen hierover.
  11. Bak de espresso-amandelen ongeveer 10 minuten in de oven.
  12. Laat ze even afkoelen en hak ze vervolgens in stukjes.
  13. Haal je ijstaartjes uit de vriezer, verwijder je ring, zet ze op een leuk bordje en strooi de amandelen erover.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan ijstaartjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This