Vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten

Vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten

Mirjam Blanken

25 maart 2018


Vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten

Vorige week konden jullie via Instagram Stories al meegenieten van mijn kookkunsten met de hollandse tomaten van JOYN. Deze trostomaten worden met zorg gekweekt in de kassen van Looye kwekers. Door middel van biologische gewasbescherming, heel veel geduld en aandacht van de kwekers krijgen de tomaten hun unieke volle smaak. En wist je dat JOYN tomaten vanaf nu ook verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn? Tomaten zijn natuurlijk perfect om te verwerken in soepen en sauzen, maar in het kader van creatief met tomaat dook ik afgelopen week de keuken in om deze vegan Indiase curry te maken. Met tomaten in de hoofdrol uiteraard. Enjoy!

Vegan Indiase curry met tomaat en kikkererwten

Wat heb je nodig?

Voor 4 porties Indiase curry 

300 gr rijst
2 uien, gesnipperd
500 gr JOYN tomaten
250 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 handjes verse spinazie
1 eetrijpe mango, in reepjes gesneden
2-3 tl garam masala
een snuf peper en zout
takjes verse koriander
kokosolie om in te bakken

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de tomaten in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en giet er wat gesmolten kokosolie over.
  3. Rooster de tomaten zo’n 10-15 minuten in de oven.
  4. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Zet de stukjes tomaat eventjes apart.
  5. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui.
  7. Voeg nu de garam masala toe en laat even meebakken.
  8. Voeg de stukjes tomaat toe.
  9. Giet de kikkererwten en spoel ze af totdat het water niet meer schuimt.
  10. Nu kunnen de kikkererwten bij de tomatensaus.
  11. Snijd de mango in reepjes en was de spinazie.
  12. Proef eventjes en voeg naar smaak nog wat peper en zout of garam masala toe.
  13. De mango en de spinazie voeg je vlak voor het serveren toe aan de curry.
  14. Serveer de vegan Indiase curry met rijst en verse koriander.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan Indiase curry met tomaten te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met JOYN. Lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This