Zo maak je vegan karamelsaus van dadels
Met slechts handvol ingrediënten maak je deze karamelsaus van dadels. Het enige wat je nodig hebt zijn Medjoul dadels, kokosmelk, vanille, een snufje zout en een krachtige blender of keukenmachine. Ik heb mezelf jaren geleden de keukenmachine van Magimix cadeau gedaan. Best gift ever! Het is een zware keukenmachine (understatement) die ook bij het stevigere werk stabiel op het aanrecht blijft staan. Handig, zeker bij het mixen van dadels. Deze vegan karamelsaus is trouwens ook lekker veelzijdig. Heerlijk over granola of bananenijs, als topping op je bananenbrood, als dip bij schijfjes appel of bij je favoriete chocolade brownie.
Millionaire’s shortbread: vegan shortbread met karamel en chocolade
Wat heb je nodig?
Voor een potje vegan karamelsau
150 gr Medjoul dadels, minimaal 4 uur geweekt
100 ml volvette kokosmelk
1 tl vanille-extract
snufje zout
Zo ga je te werk
- Verwijder de pit uit de geweekte dadels en verwijder meteen het velletje.
- Mix alle ingrediënten voor de karamellaag de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
- Voeg de kokosmelk beetje beetje bij beetje toe. Zo kun je beter bepalen hoe dik of dun je jouw karamelsaus wilt hebben.
Je kunt jouw homemade karamelsaus ongeveer 1-2 weken bewaren in een goed afgesloten pot in de koelkast.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan karamelsaus van dadels te maken? Deel jouw creaties op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam