‘Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte,’ zegt oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Een decennium geleden maakte het publiek in een nostalgisch slagerijtje op het Haagse Spui kennis met de eerste plantaardige vleeschproducten van deze slager, en inmiddels zijn de vegan Kipstuckjes en Gehacktballen niet meer weg te denken uit de supermarkten. De Vegetarische Slager groeide in tien jaar uit tot een fenomeen, met verkrijgbaarheid in – intussen – 45 landen.
In Vleesch vind je honderd heerlijcke recepten voor de vleesliefhebber. De recepten zijn verdeeld over vijf eetmomenten: ontbijt, brunch & lunch, lecker snacken, doordeweecks, weeckend en tradities. Vleesch biedt tips en tricks om traditionele feel good-gerechten te hacken, zodat je dankzij De Vegetarische Slager nog steeds je favoriete (familie-) recepten op tafel zet. Op z’n plantaardigst, zonder iets in te leveren aan smaack en beleving! Duik jij de keuken in om deze vegan maaltijd noedelsoep te maken?
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
1 teentje knnoflook
stukje gember (ongeveer 25 gram)
1 kleine rode chilipeper
4 lente uitjes
1 wortel
1 tomaat
1 Shanghai-paksoi (of stukje van een grote)
1 pakje vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager
1/2 el kerriepoeder
arachide- of zonnebloemolie
2 tl sambal oelek
750 ml groentebouillon
2-3 el ketjap manis
150 gr rijstnoedels
10 takjes verse koriander
paar druppels sesamolie
Wok
Zo ga je te werk
- Pel en snipper de knoflook.
- Schil de gember en snijd in flinterdunne reepjes.
- Snijd de rode chilipeper in dunne ringen en verwijder de zaadjes.
- Snijd de lente-uien schuin in dunne ringen. Houd wat groene ringetjes apart om de vegan maaltijd noedelsoep mee te garneren.
- Schil de wortel en snijd in fijne dunne plakjes.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Laat kleine groene blaadjes van de paksoi heel en snijd grotere bladeren in stukken. Snijd de witte stelen in dunne boogjes.
- Meng de Kipstuckjes met de kerriepoeder.
- Verhit een scheutje olie in de wok op hoog vuur. Roerbak hierin de Kipstuckjes met de gember, rode peper, het grootste deel van de lente-ui en de wortel in minuten.
- Voeg vervolgens de stukjes tomaat, de witte paksoistelen en 1 theelepel sambal toe. Roerbak nog 1 minuut.
- Schenk de bouillon en 2 eetlepels ketjap erbij. Breng dit aan de kook, voeg het groene paksoiblad toe en laat een paar minuten pruttelen.
- Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel na met koud water en laat ze uitlekken.
- Proef de soep en voeg eventueel nog wat ketjap en sambal toe.
- Verdeel de noedels over 2 grote kommen en schenk hier de vegan noedelsoep met Kipstuckjes over.
- Scheur de koriander in stukjes, bestrooi met de apart gehouden lente-ui en bedruppel de soep tot slot met wat sesamolie.
Hoeveel min moet je roerbakken bij stap 9? Het aantal is weggevallen.