Toen Flora Plant mij vroeg om ambassadeur te zijn van hun nieuwe plant based roomboter, had ik deze net gespot bij de plaatselijke supermarkt. . De eerste keer dat ik Flora Plant probeerde, smeerde ik de plantaardige roomboter op een dikke plak homemade ontbijtkoek en werd ik blij verrast! En eerlijk is eerlijk: Flora Plant is voor mij de eerste plantaardige roomboter die net zo romig en rijk van smaak is als roomboter. Na de homemade ontbijtkoek, was het dus de hoogste tijd om de keuken in te duiken om nog meer recepten met deze plant based roomboter te maken. Het is deze heerlijk romige vegan no bake chocoladetaart geworden. Super lekker met een heerlijke crunchy bodem op basis van biscuitjes en roomboter!
Nice to know about Flora Plant
- Flora Plant is in twee varianten (ongezouten en gezouten) verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, Deen en Hoogvliet.
- Een pakje Flora Plant heeft een inhoud van 250 gram en kost tussen de €2,- en €2,29.
- Flora Plant heeft dezelfde eigenschappen als roomboter. Daarom kun je het gemakkelijk op brood smeren, maar kun je er bijvoorbeeld ook goed mee bakken zoals ik in dit recept heb gedaan!
- Dankzij de speciale receptuur smaakt Flora Plant net zo lekker als roomboter. En daar werd ik dus door verrast!
- Flora Plant bestaat uit een mix van plantaardige oliën waaronder lijnzaad, koolzaad en zonnebloemolie.
- Flora Plant bevat minder vet en zout dan roomboter.
- Één pakje Flora Plant heeft de helft minder impact op het klimaat dan een pakje roomboter en past daarom goed binnen een duurzaam voedingspatroon.
- Flora Plant past niet alleen binnen een flextarische, vegetarische of vegan leefstijl, maar is ook geschikt voor iedereen die geen zuivel, gluten of lactose mag hebben.
- Flora Plant bevat geen transvetten en minder verzadigde vetten dan traditionele roomboter (47 gram / 100 gram versus 58 gram / 100 gram).
- Flora Plant is verpakt in een biologisch afbreekbare wikkel die volledig vrij is van plastic.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem
250 gr vegan biscuitjes
200 gr ongezouten plantaardige roomboter van Flora Plant
Voor de chocoladelaag
300 ml kokosmelk
60 gr ongezouten plantaardige roomboter van Flora Plant
200 gr pure (en vegan) chocolade, in stukjes
1 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
snufje zout
Springvorm van 18cm
Bakpapier
Steelpannetje
Flora Plant smaakt als roomboter, ziet eruit als roomboter, heeft alle goede eigenschappen van roomboter én is 100% plantaardig.
Zo ga je te werk
Zo maak je de bodem
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Vet de randen van de vorm nog even in met de plantaardige roomboter.
- Maal de koekjes in je keukenmachine tot kruimels. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de koekjes natuurlijk ook ‘handmatig’ verkruimelen.
- Smelt de plantaardige roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
- Roer vervolgens de koekkruimels door de gesmolten roomboter.
- Verspreid dit mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan.
- Zet de vorm minimaal een kwartier in de vriezer.
- Ondertussen kun je verder gaan met het maken van de chocoladevulling voor jouw no bake chocoladetaart.
Zo maak je de vulling
- Verwarm de kokosmelk samen met een eetlepel ahorniroop in een pannetje.
- Let op: laat het mengsel net niet koken.
- Zet het vuur uit en doe de stukjes pure chocolade erbij.
- Roer als de chocolade helemaal gesmolten is het vanille-extract en een snufje zout erdoor. Gebruik hiervoor het liefst een spatel.
- Spatel tot slot de roomboter erdoor en laat het mengsel vervolgens bijna helemaal afkoelen.
- Zodra de saus wat dikker is geworden haal je de taartbodem uit de vriezer en giet je het chocolademengsel over de bodem.
- Zet de taart vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Tip! Strooi voor het serveren chocoladeschaafsel, geschaafde amandelen of kokosrasp over de taart.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan no bake chocoladetaart te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Hoi
Leuke recepten en artikelen
Ga er zeker iets mee doen
Heb tijdens mijn chemokuur extreem last van maagzuur, moeite met slikken en soms het gevoel van een bobbel in m’n keel.
Wel wil ik opmerken dat fructose en met name ahorn siroop erg belastend is voor de lever.
Meer nog dan alcohol.
Vriendelijk groet
Isa
Oeh deze ziet er echt heel goed uit! Voor morgen ga ik jouw Chili Sin Carne maken als lunch. 🙂