Vegan oreo ijsjes maak je easy peasy zelf!
Happy birthday to Benneman! Vandaag vieren we alweer zijn dertiende verjaardag en daar hoort natuurlijk lekkers bij. Vorig jaar kon hij genieten van een heerlijke no bake oreo taart en om deze ‘oreo trend’ voort te zetten dook ik deze week de keuken in voor deze vegan oreo ijsjes. In plaats van een verjaardagstaart staat er dit jaar dus ijs met oreo koekjes voor hem klaar. Het geval wil namelijk dat zoonlief zijn naam eer aan doet en zijn lievelingsijs is dan ook Ben & Jerry’s. Deze homemade vegan oreo ijsjes gaan er dus vast in vandaag!
Wat heb je nodig?
Voor 4 grote vegan oreo ijsjes
oreo koekjes
250 ml volvette kokosmelk
100 gr geweekte cashewnoten
2 tl vanillepoeder
10 Medjool dadels (ongeveer 200 gr)
2 el ahornsiroop
snufje zout
IJsvormpjes
Keukenmachine of blender
Zo ga je te werk
- Week de cashewnoten minimaal 2 uur in een bakje water, maar liever nog een nachtje. Geduld is een schone zaak en jouw oreo ijsjes worden er een stuk romiger van.
- Doe alle ingrediënten (behalve de oreo’s) in je keukenmachine of blender en mix deze tot een romig mengsel.
- Hak de oreo koekjes in grove stukjes en roer deze door het mengsel.
- Giet dit mengsel in de vormpjes en steek de ijslolly stokjes er voorzichtig in.
- Zet de vormpjes voor minimaal 2 uur in de vriezer.
Enjoy!
Duik jij ook de keuken in om deze vegan oreo ijsjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties