Vegan panna cotta met cranberry coulis
Deze vegan panna cotta met cranberry coulis ziet er niet alleen heerlijk uit, maar is ook nog eens makkelijk te maken. Bovendien kun je de panna cotta al een dag van te voren klaarmaken. Zo zet je helemaal in een handomdraai een lekker toetje op tafel.
Klinkt chique toch? Een cranberry coulis? Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit. Het klaarmaken van een coulis is heel simpel: pureer de coulis in een blender of keukenmachine en duw het mengsel vervolgens door een bolzeef of passe-vite. Voeg eventueel wat extra ahornsiroop toe.
Heb je het recept voor zuivelvrije panna cotta met mango gespot? Ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
voor 6 personen vegan panna cotta
500 ml kokosmelk
2 el ahornsiroop
1 el vanille-extract (of 1 vanillepeul)
1 tl kaneel
7 gr agar-agar
cranberry coulis
amandelschaafsel
kokosrasp
muffinvormpjes
bolzeef of passe-vite
Zo ga je te werk
- Verwarm de kokosmelk op laag vuur in een steelpannetje.
- Voeg de ahornsiroop, de agar agar, een snuf kaneel en het vanille-extract toe.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat een paar minuutjes doorpruttelen.
- Laat het even afkoelen.
- Verdeel vervolgens het mengsel over 6 glaasjes of muffinvorm.
- Laat de panna cotta minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast. Ondertussen heb je mooi de tijd om je cranberry coulis te maken! Het recept vind je door iets naar beneden te scrollen.
- Giet de cranberry coulis over de panna cotta. Gebruik je de muffinvorm? Dan kun je de panna cotta’s voorzichtig uit de vorm duwen.
- Maak nu de cranberry coulis en giet deze over de panna cotta’s.
- Maak de vegan panna cotta’s af door er nog wat amandelschaafsel en kokosrasp over te strooien.
voor de cranberry coulis
Ga je voor homemade cranberry coulis? Maak dan eerst deze cranberry compote. Om het hele recept vegan te hebben, vervang je de honing in het recept door ahornsiroop! Daarna kun je de compote door een bolzeef ‘duwen’ met een lepel. Geen schilletje meer te bekennen en je hebt een heerlijk gladde cranberry coulis! Vergeet niet de onderkant van je zeef te checken. Hier blijft meestal nog flink wat coulis hangen.
Enjoy!
Ga jij dit heerlijke toetje maken? Laat je creatie zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’