Gezonde vegan pindakaas brownies
Yes plies! Deze pindakaas brownies zijn lekker smeuïg en gezoet met dadels en bananen. De volgende keer geef ik deze vegan pindakaas brownies trouwens een extra bite door wat gehakte walnoten toe te voegen aan het beslag. En ben je geen fan van pindakaas? Dan kun je ook notenpasta gebruiken natuurlijk. Check trouwens altijd even op het etiket van jouw pindakaas pot of er palmolie in zit. Palmolie vind je in heel veel producten. Van schoonmaakmiddelen tot verf en levensmiddelen, zoals in pindakaas. Palmolie is goedkoop en zorgt er onder andere voor dat een product smeerbaar is. In het geval van pindakaas werkt palmolie als stabilisator om te voorkomen dat de olie zich afscheidt en bovenin de pot gaat drijven.
Om al die palmolie te kunnen leveren, worden massaal regenwouden gekapt om er plantages aan te kunnen leggen. Hierdoor worden niet alleen de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud verjaagd uit hun leefgebied, maar ook de arbeiders op de plantages worden onderbetaald. De komst van grote plantages is dus rampzalig voor de mensen en dieren die in het regenwoud leven. Palmolie herken je op het etiket trouwens aan de volgende benamingen: plantaardige olie (palm), palmolie of palmvet.
Wat heb je nodig?
Voor 16 vegan pindakaas brownies
50 gr havermeel*
10 Medjoul dadels, zonder pit
2 rijpe bananen
100 gr pindakaas (of gemengde notenpasta)
4 el cacaopoeder
1-2 el ahornsiroop
1 tl bakpoeder
een flinke snuf zeezout
*Havermeel maal je eenvoudig zelf van havermout in je keukenmachine of blender.
Vierkant bakblik
Bakpapier
De lekkerste recepten met pindakaas vind je hier!
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de dadels en doe deze samen met de bananen en de pindakaas in je keukenmachine. Mix dit even goed door elkaar.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een egaal mengsel hebt.
- Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Giet je brownie mengsel in het bakblik en strijk nog even glad met een natte spatel.
- Bak de pindakaas brownies 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Check na deze 20 minuten even met een satéprikker of de pindakaas brownies al gaar zijn. Als dit het geval is kun je er met de satéprikker in prikken en komt deze er schoon uit.
- Laat je brownie goed afkoelen voordat je deze in stukjes snijdt.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan pindakaas brownies te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Wow, deze moet en zal ik maken!!! Hoe groot moet het bakblik zijn?