Vegan pindakaas cake met chocolade

Vegan pindakaas cake met chocolade

Mirjam Blanken

22 april 2018


Vegan pindakaas cake met chocolade

Een boterham belegd met een dikke laag pindakaas met hagelslag, dat was vroeger één van mijn guilty pleasures. Van mijn vader moest ik er standaard een dubbele boterham van maken, want: dubbel beleg. Je begrijpt wel dat ik het daar niet mee eens was. De combinatie van pindakaas met chocolade is wat mij betreft een match made in heaven en dus besloot ik deze vegan pindakaas cake met chocolade te maken. Met als geheim ingrediënt kikkererwten! Deze maken de cake heerlijk smeuïg en geloof me, je proeft niets meer terug van de kikkererwten. Dat zal ook wel iets te maken hebben met die 5 eetlepels pindakaas die erin gaan… Enjoy!

Vegan pindakaas cake met chocolade

Wat heb je nodig?

500 kikkererwten*
75 gr (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
1 tl wijnsteenbakpoeder
2-3 el ahornsiroop
1 el kokosolie
1 tl vanille-extract 
5 el pindakaas
2 handjes ongezouten pinda’s, grof gehakt
1 rijpe banaan
150 ml plantaardige melk
snufje zout
50 gr pure chocolade, grof gehakt

keukenmachine
kleine cakevorm of vierkant bakblik
bakpapier

*Kikkererwten kun je gedroogd kopen, maar ook in een potje. Ik heb voor dit recept 2 potjes biologische kikkererwten gebruikt.

 

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed je cakevorm of bakblik met bakpapier.
  3. Spoel de kikkererwten goed af totdat het water niet meer schuimt.
  4. Laat de kikkererwten vervolgens op een schone theedoek of keukenpapier goed uitlekken.
  5. Maal ondertussen de havermout in je keukenmachine tot havermeel.
  6. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de chocolade en de pinda’s) bij de havermeel in je keukenmachine.
  7. Voeg eventueel wat meer plantaardige melk toe om het beslag smeuïger te krijgen.
  8. Roer de stukjes chocolade en de helft van de pinda’s door het beslag.
  9. Giet dit in je cakevorm of bakblik en garneer met de rest van de pinda’s.
  10. Zet de pindakaas cake voor 50-55 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Dek de peanut butter cake het eerste half uur even af met een stuk bakpapier om aanbranden te voorkomen.
  12. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

In de koelkast kun je de cake zo’n 3 dagen bewaren. Maar invriezen in plakjes of stukjes is natuurlijk ook een goed idee!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan pindakaas cake met chocolade te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This