Glutenvrije en vegan pompoen pannenkoekjes
Ik blijf mooi nog even hangen in mijn pompoen fase hoor. En wat denk je van dit herfst recept? Deze glutenvrije en vegan pompoen pannenkoekjes zijn een heerlijk en voedzaam begin van je dag. En zeg nou zelf: pancakes for breakfast, wie wil dat nu niet? Deze oranje pannenkoekjes zijn door de pompoen al heerlijk zoet. Serveer ze simpelweg met wat vers fruit en klaar is Kees. Je kunt pompoen blokjes tegenwoordig ook al voorverpakt kopen, maar ik ga liever voor een hele biologische pompoen. De pompoen die je over houdt kun je natuurlijk zelf invriezen. Of je maakt er meteen een kokkerel dagje van en maakt er pompoen soep of chocolade brownies van. Enjoy!
Pompoen is lekker veelzijdig! Ik zette maar liefst 25 pompoen recepten op een rijtje.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 6 vegan pompoen pannenkoekjes
100 gr (biologische) pompoen, in blokjes gesneden
200 ml plantaardige melk
50 gr havermout, gemalen tot meel
50 gr boekweitmeel
een halve tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
1 tl kaneel
optioneel: een scheutje ahornsiroop
snuf zout
kokosolie om in te bakken
Koekenpan
Zo ga je te werk
- Stoom of kook de pompoen blokjes in 15-20 minuten gaar.
- Mix alle ingrediënten (behalve de kokosolie) vervolgens in je blender of keukenmachine tot een egaal pannenkoekenbeslag.
- Bak de pannenkoekjes in een koekenpan oranjebruin.
- Heerlijk met wat ahornsiroop en vers fruit!
Ook lekker: deze glutenvrije American blueberry pancakes!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan pompoen pannenkoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties