Dit zijn de lekkerste vegan pompoenkoekjes!
Whoop whoop, deze vegan pumpkin cookies zijn zo lekker! Aangezien pompoen een neutrale smaak heeft is het een perfecte groente om te ‘verstoppen’ in lekkere recepten zoals deze vegan pompoenkoekjes. Koekjes bakken zonder eieren kan trouwens prima. Ik gebruikte in dit recept naast pompoenpuree ook bananen en dadels om stevige koekjes te fabriceren. Zo zijn de koekjes meteen heerlijk zoet en heb je geen ander zoetmiddel meer nodig. I like!
Gezonde pompoen stamppot met zoete aardappel en andijvie
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 20 vegan pompoenkoekjes
200 gr pompoenstukjes, gaar gestoomd
250 gr havermout
150 gr witte amandelen, gemalen tot meel
1,5 el koekkruiden
2 rijpe bananen
75 gr Medjoul dadels, in kleine stukjes gesneden
1 tl vanille-extract
1 tl bakpoeder
snufje zout
pompoenzaadjes
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maal de amandelen fijn in je keukenmachine of blender.
- Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar in een mengkom.
- Mix de gestoomde pompoen samen met de bananen in je keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Giet dit in de mengkom met droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
- Bekleed vervolgens de bakplaat met bakpapier.
- Gebruik per koekje ongeveer een eetlepel koekjesdeeg, dit komt neer op zo’n 40 gram per koekje.
- Draai een balletje van het deeg en druk deze vervolgens plat op de bakplaat.
- Strooi nog wat pompoenpitjes over ieder koekje en bak de vegan pompoenkoekjes vervolgens 20-25 minuten in de oven.
- Laat de koekjes voordat je aanvalt even afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.
7x de lekkerste recepten voor gezonde havermout koekjes
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan pompoenkoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
0 reacties