Veganizen is mijn woord voor 2019. Nu ik meer en meer plantaardig ga eten, maak ik graag variaties van de niet-plantaardige variant. Deze vegan roze koeken heb ik overigens niet zelf omgeturnd naar een vegan variant, maar vind je in het Funky Vegan Bakboek van de Amsterdamse Emma Herngreen. Zij kiest in haar recepten voor plantaardige vervangers van ei, boter en room, maar schuwt hierbij de suikerpot niet. Dit recept valt dus in de categorie guilty pleasure. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor 12 roze koeken
Voor de cakejes
egg replacer + water (ter vervanging van 3 eieren)
150 gr vegan boter
150 gr witte basterdsuiker
150 gr (glutenvrije) bloem
snuf zout
Voor het glazuur
200 gr poedersuiker
4 el limonadesiroop, framboos
Cakeblik voor 12 cupcakes
Papieren cupcakevormpjes
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zet de papieren vormpjes alvast klaar in het cupcakecakeblik.
- Roer de egg replacer met het water in een kommetje tot een papje.
- Mix in een ruime mengkom de boter met de suiker.
- Meng het egg-replacerpapje door het botermengsel.
- Voeg als laatste de bloem en het zout aan het mengsel toe en roer tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
- Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin.
- Laat de cakejes volledig afkoelen.
- Maak het roze glazuur door de poedersuiker met de limonadesiroop te mengen.
- Bestrijk de vegan roze koeken met het glazuur en laat het roze laagje hard worden.
Tip: je kunt de roze koeken ook vullen met aardbeienjam. Dit doe je door eerst een eetlepel beslag in de vormpjes te doen, gevolgd door een theelepel jam, in het midden. Top het af met nog een eetlepel beslag.
Funky Vegan Bakboek
Emma Herngreen
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000364558
Prijs: €20,99
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan roze koeken te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
0 reacties