Romige vegan smoothie met avocado, mango en banaan

Romige vegan smoothie met avocado, mango en banaan

Mirjam Blanken

29 mei 2018


Romige vegan smoothie met avocado, mango en banaan

Deze vegan smoothie is een ware treat op warme dagen! En wist je dat een smoothie maken zonder melk of yoghurt helemaal niet zo ingewikkeld is? Lang leve de plantaardige melk! Voor deze tropische smoothie heb ik kokosmelk gebruikt, hierdoor wordt de smoothie heerlijk romig. Door avocado toe te voegen wordt de smoothie nog romiger en bovendien een stuk voedzamer. En wil je jouw smoothie nog net iets zoeter? Blend dan gewoon een dadel mee. Zorg er wel voor dat je een eventuele pit even verwijderd. Enjoy!

Wist je dit over avocado?

  1. Avocado’s zijn een rijke bron van kalium. Kalium is een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt te houden.
  2. Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Daarnaast worden bepaalde vitaminen, zoals vitamine A en E, beter opgenomen wanneer ze in combinatie met vetten worden gegeten. Avocado bevordert dus ook de vitamine opname.
  3. Avocado’s bevatten per vrucht wel 10 gram vezels, dit bevordert dan weer de werking van je darmen.

Romige vegan smoothie met avocado, mango en banaan

Wat heb je nodig?

Voor 2 vegan smoothies

150 gr mango, in blokjes
een halve avocado*
200 ml kokosmelk
100 ml water
een kwart komkommer
sap van een halve limoen

*First: de perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkantvan de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?

Blender

Zo ga je te werk

  1. Mix alle ingrediënten voor jouw vegan smoothie met elkaar in de blender tot je een gladde, vloeibare smoothie hebt.
  2. Is je smoothie te dik? Voeg dan nog wat extra kokosmelk of water toe.
  3. Verdeel de smoothie vervolgens over 2 glazen.
  4. Deze smoothie is ijskoud het allerlekkerst.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze romige vegan smoothie te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Lecic via Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This