Vegan snicker taartjes met gezouten karamel-pinda topping
De bedoeling was dus om salted caramel popcorn te maken. Helaas pakte mijn karamel wat dikker uit dan gepland en dus heb ik er maar een ander recept mee gemaakt. And oh boy, dit recept voor snicker taartjes is volgens mij nog beter dan popcorn. Sowieso is pindakaas, chocolade en karamel een goede combi. Who’s with me? Deze vegan snicker taartjes kun je prima een paar weken bewaren in de vriezer. Ik heb mijn voorraadje snacks alweer aangelegd hoor.
Hier vind je nog meer verrassende recepten met pindakaas!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 snicker taartjes
Voor de bodem
75 ml kokosolie
3 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
50 ml ahornsiroop
1 tl kaneel
een snufje zeezout
Voor de vulling
100 gr geweekte Medjoul dadels, zonder pit
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
200 ml kokosmelk
150 gr pindakaas
een snufje zeezout
Voor de salted caramel topping
150 gr geweekte Medjoul dadels, zonder pit
2-3 el ahornsiroop
100 ml gesmolten kokosolie
1-2 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
flinke snuf grof zeezout
handvol ongezouten pinda’s
Rechthoekige bakvorm
Bakpapier
Keukenmachine
Spread love as thick as you would peanut butter!
Zo ga je te werk
Zo maak je de bodem
- Smelt de kokosolie au bain marie op laag vuur.
- Voeg de overige ingrediënten voor de chocoladelaag toe en mix even goed door elkaar.
- Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet het chocolademengsel erin.
- Laat de bodem hard worden in de vriezer. De koelkast kan ook, maar de vriezer gaat sneller.
- Ga nu verder met het maken van de vulling.
Zo maak je de vulling
- Simpel! Mix alle ingrediënten voor de vulling de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
- Proef de vulling even en voeg eventueel naar smaak nog wat zoetmiddel toe.
- Giet dit mengsel over de bodem van chocolade en laat de vulling ook even opstijven in de vriezer.
Zo maak je de bovenste laag
- Doe alle ingrediënten (behalve de pinda’s) voor de karamel in je keukenmachine en mix tot er een stevige karamel ontstaat.
- Meng met een lepel de pinda’s erdoor en smeer de karamel-pinda topping uit over de vulling.
- Zet je het bakblik nog een half uurtje terug in de vriezer, dat maakt het snijden straks een stuk makkelijker.
- Na 30 minuten kun je snicker taartjes gaan snijden!
Je kunt de snicker taartjes ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’