Vegan Twix cheesecake met gezouten karamel
Thank me later! Deze vegan Twix cheesecake met gezouten karamel is namelijk zo lekker. Zo lekker dat ik vanochtend zelfs een stukje als ontbijt hebt gepakt. Met een bodem van onder andere havermout, amandelen en dadels kom ik daar voor een keer best mee weg. Deze keer geen recept voor een raw cheesecake, want die lekkere bodem bak je eventjes in de oven. Hierdoor wordt het net wat knapperiger, waardoor je ook meer een echt Twix gevoel krijgt. Heb jij geen oven? Geeft helemaal niets, want dan is deze Twix taart ook minstens zo lekker. Naast vegan en dus zuivelvrij, is deze cheesecke ook glutenvrij trouwens. En over die gezouten karamel hoef ik natuurlijk helemaal niets te zeggen… Enjoy!
Dol op cheesecakes? Hier vind je nog meer lekkere cheesecake recepten!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 16-20 stukjes vegan Twix cheesecake
Voor de bodem
75 gr witte amandelen, gemalen tot amandelmeel
100 gr havermout, gemalen tot havermeel
40 gr kokosmeel
90 gr gesmolten kokosolie
8-10 ontpitte Medjoul dadels
snufje zout
Voor de karamel vulling
8-10 ontpitte Medjoul dadels
75 ml gesmolten kokosolie
100 gr witte cashew pasta of amandel pasta
1 tl vanillepoeder of vanille-extract
een snuf zout
Voor de chocoladelaag
100 ml gesmolten kokosolie
4 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
60 ml ahornsiroop
1 tl kaneel
een snuf zout
Vierkant of rechthoekige taartvorm
Bakpapier
Keukenmachine
Zo ga je te werk
De koekjesbodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal eerst de havermout en de amandelen in je keukenmachine tot meel.
- Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij en mix tot je een plakkerig, fijn ‘deeg’ hebt.
- Bekleed de vorm met bakpapier en doe hierin het deeg voor de bodem.
- Verdeel het deeg over de bodem en druk nog even goed aan met een koude lepel.
- Bak de bodem een kwartiertje in de oven. Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen voordat je de karamel vulling erin giet.
De karamel vulling
- Simpel! Mix alle ingrediënten voor de karamellaag de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
- Giet dit mengsel over de versgebakken en afgekoelde bodem en laat even opstijven in je koelkast of vriezer.
De chocoladelaag
- Mix de ingrediënten voor de chocoladelaag met een garde door elkaar.
- Giet de vloeibare chocolade over de karamellaag en laat even (een uurtje) hard worden in de koelkast of vriezer.
Bewaar eventuele leftovers in de vriezer. Wanneer je hem voor het invriezen in stukjes snijdt, kun je binnen een half uurtje aanvallen.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan Twix cheesecake te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Goedemorgen! Ziet er supe lekker uit. Ga hem zeker maken. Maar heb eerst wat vraagjes. Hoe groot is het vierkant bakblik wat jij gebruikt? En waar kun je die kopen? Alvast bedank. Gr Sylvia
Ik heb hem net gemaakt! En ik moet zeggen dat ik er best trots op ben ?! Mijn vraag is wel: snij je hem in stukjes als hij uit de vriezer komt? Want als ik hem snijd dat brokkelt de chocolade eraf. Hij moet eerst op temperatuur komen misschien?
Ik heb een rechthoekige cake vorm voor gebruikt
zaterdag gemaakt echt super lekker!!! Gelukkig kan hij ook ook de vriezer in…..hij is namelijk gevaarlijk lekker