Vegan watermeloen softijs

Vegan watermeloen softijs

Mirjam Blanken

23 juli 2017


Vegan watermeloen softijs

Dol ben ik op watermeloen! Gewoon in stukjes, door een salade of als smoothie… En aangezien ik in mijn vegan (en dus zuivelvrije) ijs recepten fase zit dook ik de keuken in om vegan watermeloen softijs te maken. Mission accomplished! Dit ‘roomijs’ maak je met kokosmelk en bananen. Echt softijs gaat het natuurlijk niet worden, maar daarom is het niet minder lekker. Bovendien is de combinatie van watermeloen en kokos heerlijk!

Geen fan van banaan?

Geeft helemaal niets! Dit recept kun je namelijk ook maken zonder deze gele rakkers. Je kunt de ingrediënten dan gewoon in je keukenmachine (of blender) mixen tot een glad mengsel. Dit giet je over in een cakeblik of bakblik en zet je voor minimaal 3 uur in de vriezer. Vervolgens doe je dit ijs weer terug in je keukenmachine en blend je het ijs tot je een romig softijs krijgt. Giet dit over in je favoriete kom en zet deze nog even voor een half uurtje in de vriezer.

Vegan watermeloen softijs

Wat heb je nodig?

Voor 3-4 porties watermeloen soft serve

een blikje of pakje volvette kokosmelk van 400 ml
2 rijpe bevroren bananen, in plakjes
500 gr bevroren watermeloen, in blokjes
1/2 tl vanillepoeder
5 geweekte Medjool dadels, zonder pit
snufje zout

Voor de topping

Whatever you like! Ik strooide er glutenvrije granola over voor wat extra crunch.

keukenmachine of blender

Zo ga je te werk

  1. Zet de plakjes banaan en de blokjes watermeloen een nachtje in de vriezer.
  2. Mix de bevroren watermeloen samen met de bevroren banaan en de overige ingrediënten in je keukenmachine of blender tot een romige en glad ijs.
  3. Ik gebruikte een spuitzak om een heus softijs effect te maken. Strooi nog wat granola over jouw softere watermeloenijs en klaar is Kees. Verse munt is trouwens ook erg lekker!

Is jouw blender of keukenmachine niet krachtig genoeg? Dan heeft jouw machine hoogstwaarschijnlijk wat meer tijd nodig om de bevroren banaan te mixen tot ijs. Geef de hoop niet op, maar laat eerst de bananen buiten de koelkast 5 minuutjes ontdooien. Is jouw ijs te vloeibaar door het lange mixen? Schep het dan gewoon in je schaaltje en zet deze nog even terug in de vriezer. Dat deed ik ook met de leftovers van mijn watermeloen softijs. Werkt prima!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This