Vegetarische burgers van kikkererwten
De kookmutsen zijn back in town! Vandaag deelt Anouk haar recept voor veggieburgers met ons. Deze vegetarische burgers van kikkererwten zijn niet alleen vega, maar ook vegan, glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, sojavrij en notenvrij. Maar bovenal zijn deze burgers gewoon hartstikke lekker!
Kikkererwten zijn veelzijdig! Zo gebruik ik kikkererwten als basis voor onder andere hummus, falafel en zelfs in deze chocolade cake. En wat denken jullie van kruidige borrelnootjes van kikkererwten?
Wat heb je nodig?
voor de veggieburgers
220 gr kikkererwten
een halve courgette
1 kleine rode ui
1 el zonnebloempitten pasta
2 teentjes knoflook
verse koriander*
olijfolie
1 flinke eetlepel glutenvrij meel
*Love it or hate it, ik laat het even aan je eigen smaakpapillen over in hoeverre dit kruid wordt toegevoegd.
voor de spiced tomatenpuree
35 gr tomatenpuree
gerookte paprika poeder
zout en peper
komijnpoeder
kurkumapoeder
gemberpoeder
Zo ga je te werk
- Rasp de courgette en knijp het vocht eruit.
- Warm de kikkererwtjes nog heel eventjes in hun eigen vocht en giet af. Zet de kikkererwten even apart.
- Snijd de uien en knoflook in kleine blokjes en fruit in een koekenpan met wat olijfolie.
- Zodra de uien glazig worden kun je de spiced tomatenpuree (met kruiden naar smaak) toevoegen.
- Gooi alles bij elkaar en pak je stamppot stamper, dat ding kan meer dan piepers meppen!
- Snijd de gewenste hoeveelheid koriander in kleine stukjes en voeg bij de rest.
- Voeg nog een extra scheut olie en het (glutenvrije) meel toe en meng goed door elkaar
- Verdeel je mengsel over 5 burgers en bak ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten op een hete grill
Enjoy!
Liefs Anouk
www.kookmutsen.com
Klinkt goed! Zou je ook iets anders kunnen gebruiken dan die zonnebloempittenpasta?
Klinkt lekker! Zijn ze ook in te vriezen zodat je een voorraadje kan maken?
Hi Elisa!
Dat is zeker mogelijk 🙂 direct na het bereiden laten afkoelen en invriezen dan zijn ze tot 2 maanden houdbaar.
Groetjes!
Alle pasta’s zijn mogelijk. Tahin of een notenpasta kunnen ook!
Ik heb ze vandaag dan eindelijk gemaakt. Best lekker maar nog erg zoeken naar de juiste hoeveelheid van elk kruid. Maar voor herhaling vatbaar!