Vegetarische pizza met aardappel en geitenkaas
Deze variant van pizza bianca is alles behalve wit. De bodem is namelijk gemaakt van onder andere rode bietjes! Deze pizzabodem op basis van groente scoorde ik afgelopen week bij Lidl. En in het kader van verrassende recepten heb ik een recept voor vegetarische pizza met aardappel gemaakt. Zonder tomatensaus, maar met een dun laagje crème fraîche. En ik kan je vertellen dat deze pizza een hit was in huize Eat.Pure.Love. Enjoy!
De lente vieren op z’n Hollands met Lidl
Sowieso is Lidl mijn go-to supermarkt voor verse groenten en fruit. Niet alleen zijn ze de beste supermarkt voor deze verse producten, ze zijn ook nog eens de goedkoopste supermarkt voor biologische producten. Met Pasen in aantocht heeft Lidl haar assortiment uitgebreid met nieuwe luxe en speciale producten, oftewel het Lidl Delicieux assortiment is er weer!
Zo werd ik ook heel blij van de glutenvrije feeststol, maar ook groentecups van wortel en biet, de vega champignonburgers en als kers op de taart een heerlijk bananenbrood! Good to know: de Favorina paaschocolade is ook nog eens 100% fairtrade. I like!
Wat heb je nodig?
Voor 2 vegetarische pizza’s
2 pizzabodems met rode biet van Lidl
100 gr crème fraîche
6-8 kleine aardappeltjes, in dunne plakjes gesneden
1 zoete ui, in halve ringen gesneden
100 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 el olijfolie
3 takjes verse rozemarijn, fijn gesneden
peper en zout naar smaak
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Snijd de aardappeltjes in dunne schijfjes. Dit gaat het best met een mandoline. Heb je die niet? Dan kun je ook een kaasschaaf gebruiken.
- Doe 3 eetlepels olijfolie samen met de knoflook en fijngesneden rozemarijn in een mengkom.
- Voeg hier de schijfjes aardappel aan toe, roer even goed door zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn met olijfolie.
- Smeer de pizza’s in met een dun laagje crème fraîche.
- Beleg de pizza’s vervolgens met de plakjes aardappel.
- Strooi hier wat peper en zout over.
- Verdeel de uienringen over de pizza.
- Verkruimel nu de geitenkaas tot slot over de pizza’s.
- Bak de vegetarische pizza 8-10 minuten in de oven.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegetarische pizza met aardappel en geitenkaas te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties