Vegetarische pizza met boerenkool!
Eat your veggies! Dat gaat met deze vegetarische pizza met boerenkool wel lukken. De bodem op basis van bloemkool bevat namelijk ook nog eens bijna 100 gram groente. En in het kader van nice to know: door middel van Magioni werd er afgelopen jaar maar liefst bijna 3.3 miljard gram groente extra gegeten! Voedzaam en vooral heel erg lekker is dan ook de middelste naam van deze pizza. Enjoy!
Ook lekker: deze vegetarische pizza met aardappel en geitenkaas
Wat heb je nodig?
Magioni pizzabodem op basis van bloemkool
1 vegetarische rookworst, in plakjes gesneden
2 el crème fraîche
1 el groene pesto
100 gr verse boerenkool
75 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
een halve rode ui, in ringen gesneden
een halve bol mozzarella, in plakjes gesneden
geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de crème fraîche met de groene pesto en verdeel dit over de pizzabodem.
- Beleg de pizza vervolgens met de plakjes mozzarella.
- Roerbak rode ui en champignons met wat olijfolie in een wok, voeg na een paar minuten de boerenkool toe en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel nu de plakjes rookworst, boerenkool, rode ui en champignons over de pizza en strooi hier tot slot nog wat geraspte kaas over.
- Bak de vegetarische pizza met boerenkool 8-10 minuten in de oven.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegetarische pizza met boerenkool te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
0 reacties