Hartige vegetarische plaattaart met tomaatjes, courgette en pesto
In het kader van snel en simpel (en vooral heel erg lekker) zette ik afgelopen week deze vegetarische plaattaart op tafel. Deze plaattaart doet het niet alleen goed als hoofdgerecht, maar ook als snack bij de borrel of als bijgerecht. Daarnaast kun je eventuele leftovers prima de volgende dag als lunch meenemen naar je werk. Enjoy!
Ook lekker: deze vegetarische pompoenrisotto met feta en champignons!
Wat heb je nodig
een rol bladerdeeg (of 8 plakjes (glutenvrij) bladerdeeg
250 gr tomaatjes, gehalveerd
een halve courgette, in stukjes gesneden
een halve rode ui, in stukjes gesneden
2 el groene pesto
125 gr crème fraîche
50 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
verse basilicum
zout en peper naar smaak
Zo ga je te werk
Voor 4 personen vegetarische plaattaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol hier de bladerdeeg op uit.
- Vouw de randen van de bladerdeeg (ongeveer een centimeter) losjes om en zorg dat je een opstaand randje krijgt.
- Maak een sausje van de groene pesto en de crème fraîche en smeer dit uit over de bodem.
- Halveer de tomaatjes en snijd de courgette en ui in stukjes.
- Verdeel de tomaatjes, courgette en ui over de bodem van de plaattaart.
- Bestrooi met wat zout en peper en smeer de randen van de plaattaart in met olijfolie.
- De vegetarische plaattaart moet in totaal zo’n 30 minuten in de oven.
- Na een kwartiertje kun je de geitenkaas verkruimelen over de plaattaart en zet je deze nog even in de oven.
- Goudbruin en knapperig? Dan kun je de plaattaart uit de oven halen.
- Laat de hartige taart even iets afkoelen en strooi er wat blaadjes verse basilicum over.
Enjoy!
Duik jij de keuken in deze vegetarische plaattaart met tomaatjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
Heerlijke