Vegetarische pompoenrisotto met feta

Vegetarische pompoenrisotto met feta, champignons en tijm

Mirjam Blanken

21 maart 2019


Vegetarische pompoenrisotto met feta

Tsja, met de voorjaarsschoonmaak in volle gang (spot on op 21 maart) ‘vond’ ik dus in de vriezer nog een flink portie ingevroren blokjes pompoen. Mocht iemand trouwens nog tips hebben om je vriezer georganiseerd te houden, dan houd ik me van harte aanbevolen. Wij zijn team stapelaars hier vrees ik. Nu staan er al flink wat recepten met pompoen online, hoog tijd voor een lekker en origineel recept dus. Et voilà! Het is deze vegetarische pompoenrisotto met feta en champignons geworden. Enjoy!

Vegetarische pompoenrisotto met feta

Wat heb je nodig?

Voor de pompoenrisotto

2 el olijfolie
2 el roomboter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 gr pompoen in blokjes, gaar

gestoomd
300 gr risottorijst
250 gr kastanjechampignons
900 ml groentebouillon
1/2 tl komijnpoeder
100 gr feta
zout en peper naar smaak

Voor de topping

een handje pompoenpitten
een handje (verse) tijm
verkruimelde feta

Pan met dikke bodem

Vegetarische pompoenrisotto met feta, champignons en tijm

Zo ga je te werk

  1. Maak de bouillon klaar en zet deze even apart.
  2. Stoom ondertussen de blokjes pompoen gaar. Wanneer deze klaar zijn kun je ze in de blender tot een gladde puree mixen.
  3. Breng de pompoenpuree op smaak met wat peper en zout en komijnpoeder.
  4. Verhit de olijfolie en de helft van de roomboter in een pan met een dikke bodem.
  5. Fruit de ui tot deze glazig is en voeg de knoflook toe.
  6. Bak de knoflook een paar minuutjes mee .
  7. Voeg nu de risotto toe en bak dit al roerend een minuutje mee tot de rijst glazig van kleur is.
  8. Giet er een flinke scheut bouillon bij en blijf roeren tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en de risottorijst een lekkere bite heeft.
  9. Herhaal dit trucje tot de bouillon op is. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
  10. Bak ondertussen de champignons.
  11. Roer de overgebleven roomboter en de champignons samen met de pompoenpuree door de risotto.
  12. Breng de vegetarische pompoenrisotto op smaak met wat peper en zout en garneer met de verkruimelde feta, pompoenpitten en verse tijm.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische pompoenrisotto te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

  1. Op welk moment doe je de pompoenbij de risotto?

    Groetjes Suus

  2. En die pompoenpuree roer je er op het eind doorheen?

  3. Dit recept nu al 4 keer gemaakt en iedere keer weer heerlijk om te eten! De smaak van pompoen met de bite van de champignon en de heerlijke frisse touch van de feta! Ik ben fan van dit recept!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This