Vegetarische sushi bowl met avocado
Sushi maken is naast een kunst, ook een tijdrovend klusje. En aangezien ik soms ineens (lees: vaak al aan het einde van de ochtend) ineens zo’n zin kan hebben in sushi is deze snelle sushi bowl de uitvinding van dit moment. Alle ingrediënten die je normaal zo lekker vindt in je sushirol, doe je nu bij elkaar in een kom. Aangezien mijn favoriet absoluut avocado bevat, deel ik hierbij mijn favo recept voor een vegetarische sushi bowl met avocado en komkommer. But feel free to make it your own!
Zes redenen om meer avocado’s te eten!
Wat heb je nodig?
voor 1 vegetarische sushi bowl
75 gram rijst of quinoa
1/4 komkommer in plakjes
1/2 avocado in plakjes
2 norivellen
50 gram sojabonen
een half bakje wakame (japanse zeewier salade)
witte en zwarte sesamzaadjes
(glutenvrije) sojasaus*
*Sojasaus wordt gebrouwen van sojabonen, water, zout en tarwe en is dus niet glutenvrij. Kikkoman heeft echter ook een glutenvrije variant! Ik koop deze variant bij de Appie.
eetstokjes (maar een vork werkt ook prima)
Dol op sushi? Dan is deze quinoa sushi ook een aanrader!
Zo ga je te werk
- Kook de rijst of quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Knip de norivellen in stukjes.
- Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie.
- Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd deze in reepjes.
- Snijd ook de komkommer in plakjes of stukjes.
- Meng de rijst (of quinoa) samen met de wakame. Doe dit in een kommetje of diep bord.
- Voeg nu de soja bonen, avocado, komkommer en nori toe.
- Strooi hier de geroosterde sesamzaadjes over en serveer de sushi bowl met sojasaus.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Dat klinkt goed, heb nog quinoa in de voorraad kast staan 🙂
Enjoy! Deze sushi bowl is ideaal om van je voorraadje af te komen 😉