Vegetarische wraps met bietjes, appel, geitenkaas en walnoten
Je zou het niet zeggen wanneer je naar buiten kijkt, maar de lente is toch echt in aantocht. Toegeven: zodra de temperatuur boven de 5 graden is gaat mijn ‘het is bijna lente radar’ vol aan. Na een weekje klussen en wroeten in de aarde is de tuin klaar. En dus was het tijd voor een volgend projectje. Nieuwe recepten voor de lente maken! Ik dook afgelopen week de keuken in om een recept te maken voor een lekkere frisse wrap. Deze kleurrijke vegetarische wraps met biologische rode bietjes van Love Beets zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens een ideale foodprep. Met dit recept maak je trouwens zo’n 12 stukjes. Ideaal om mee te nemen als lunch!
Stay true to your roots!
Ik ben dol op rode biet, dus toen het rode bieten-bedrijf Love Beets mij vroeg of ik hun nieuwste product wilde proeven, zei ik natuurlijk meteen ja. Deze gemarineerde bietjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Balsamico, Honing & Gember en Milde Azijn. De knolletjes worden vroeger geoogst en zijn hierdoor niet alleen kleiner en iets zachter, maar ook zoeter van smaak. Love Beets produceert 100% biologische rode bieten, zonder gebruik te maken van toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Gewoon lekkere rode bieten dus! Hun nieuwste product, 3 varianten gemarineerde babybietjes worden trouwens niet op een speciale manier geteeld. De knolletjes worden gewoon vroeger geoogst. Hierdoor zijn ze niet alleen kleiner en iets zachter, maar ook zoeter van smaak. I like!
Wist je dit over rode bietjes?
- Rode bietjes zijn rijk aan nitraat. Deze nitraten worden in het lichaam omgezet in nitriet. Bij de omzetting van nitraat naar nitriet komt stikstofmonoxide vrij. Het zorgt er onder andere voor dat bloedvaten zich verwijden, de bloeddruk daalt en de toevoer van zuurstof naar de spieren wordt verbeterd. Wanneer je spieren efficiënter gebruik maken van de zuurstof die in je bloed zit, kun je dus een betere sportprestatie verwachten.
- Daarnaast bevatten rode bietjes tryptofaan. Dit essentiele aminozuur is de voorloper van het ‘gelukshormoon’ serotonine dat zorgt voor een goed gevoel.
- Sinds de 16e eeuw wordt rodebietensap gebruikt als natuurlijke kleurstof. In het Engeland van de 19e eeuw verfden de victorianen hun haar met rode bieten.
- Wist je dat sommige culturen zelfs geloven dat een man en vrouw die van dezelfde biet eten, verliefd op elkaar worden?
Wat heb je nodig?
Voor 4 vegetarische wraps met bietjes
4 (glutenvrije) wraps
2 doosjes biologische bietenpartjes balsamico van Love Beets
150 gr zachte geitenkaas
snuf zout en peper
4 grote slabladeren, grof gesneden
75 gr geraspte wortel
100 gr quinoa
50 gr walnoten, grof gehakt
2 kleine appels, geraspt
Voor de dressing
10 el olijfolie
2 el honing
5 el balsamico
zout en peper
Blender of keukenmachine
Zo ga je te werk
De vegetarische wraps met bietjes
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de gekookte quinoa even apart en laat deze goed afkoelen.
- Maak ondertussen de dressing. Doe hiervoor alle ingrediënten in een afsluitbare beker of potje en schud tot je een egale dressing hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de biologische bietenpartjes in de blender (of keukenmachine) en mix tot je grof geraspte bietjes hebt.
- Doe de geitenkaas erbij en mix deze nog eventjes mee.
- Meng hier met een lepel de gekookte quinoa door.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel 3 eetlepels van het quinoa-bietjes mengsel over het midden van iedere wrap.
- Verdeel de grof gesneden slabladeren over de bietjes.
- Verdeel hier de geraspte wortel, de geraspte appel en de walnoten over.
- Giet hier wat dressing overheen.
- Rol de wrap vervolgens strak op, snijd de hoekjes eraf met een scherp mes en snijd de wrap vervolgens in 3 gelijke stukken.
Voor nog meer inspiratie voor rode bieten recepten kun je een kijkje nemen op de website van Love Beets.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegetarische wrap met bietjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Love Beets. Lees hier mijn disclaimer.
0 reacties