Gezonde lunch: vegetarische wraps met homemade guacamole
Dat ik groot fan ben van zelf koken en dan het liefst nog vers, dat moge duidelijk zijn. Maar inspiratie voor een snelle gezonde lunch, daar ontbreekt het nog weleens aan. Gelukkig kun je tegenwoordig op het wereldwijde web genoeg inspiratie opdoen. Dit gezonde lunchrecept voor wraps met guacamole kwam ik tegen op de website van HelloFresh en heb ik omgebouwd naar een vegetarische variant met mijn eigen recept voor guacamole. And good to know: deze vegetarische wraps doen het ook heel goed als lunch on the go. Enjoy!
De 7 beste tips om goedkoop en gezond te eten
Wat heb je nodig?
Voor 4 vegetarische wraps
4 bieten tortilla wraps
1 bakje vegetarische kipfilet
1 tl kerriepoeder
1 rode ui, gesnipperd
een half teentje knoflook, uitgeperst
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
3 eetrijpe avocado’s*
sap van een limoen
2 el olijfolie
peper en zout naar smaak
2 el verse, fijngehakte koriander
Blender of keukenmachine
Koekenpan
*De perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?
Zo ga je te werk
Zo maak je de guacamole
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden.
- Draai de gesneden helften tegen elkaar en haal ze uit elkaar. De pit is nu gemakkelijk te verwijderen.
- Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado eruit.
- Snijd de rode ui en de tomaatjes in kleine stukjes.
- Doe de helft van de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook samen met de avocado in de blender.
- Mix dit tot een romige guacamole en schep dit vervolgens over in een kommetje.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
- Besprenkel met limoensap en breng op smaak met wat peper en zout.
The finishing touch!
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes goudbruin.
- Breng op smaak met de kerriepoeder en eventueel nog wat peper en zout.
- Beleg iedere wrap met een beetje guacamole. Verdeel daarover de gebakken kipfilet en de fijngehakte koriander.
- Rol de wraps dicht en bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegetarische wraps te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
0 reacties