Verse springrolls vouwen lastig? Zo wordt het easy peasy!
Springrolls zijn Vietnamese koude loempia’s die je vult met rauwe groenten en eventueel wat vlees of vis. Dit keer maakte ik verse vegetarische springrolls met mango en avocado. Verse springrolls vouwen valt wel in de categorie oefening baart kunst. De geweekte rijstvellen worden namelijk nog al snel plakkerig en onhandelbaar. Om je op weg te helpen heb ik het vullen en vouwen stap voor stap in beeld gebracht.
Het recept voor deze vegetarische springrolls vind je hier!
1. Zet al je ingrediënten voor de vulling klaar in schaaltjes en bakjes.
2. Vul een grote kom met lauwwarm water. Houd een rijstvel aan beide kanten 10 tot 40 seconden onder water of tot ze zacht zijn. Leg het rijstvel vervolgens op een vochtige houten plank.
3. Leg de vulling net boven het midden op het rijstvel. Begin met een paar plakjes avocado, vervolgens de glasnoedels en de kiemen, dan de basilicumblaadjes, wortel en rode kool. En tot slot plakjes mango en blaadjes munt.
4. Vouw de bovenkant naar binnen.
5. Vouw hierna de zijkanten naar binnen.
6. Rol vervolgens de springroll strak op.
7. Snijd de verse springroll doormidden. Dat eet een stuk makkelijker! Blijven de springrolls aan elkaar plakken? Leg dan tussen iedere springroll een stukje bakpapier.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om dit recept te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties