Kruidige visdip met makreel
Move over Rens Kroes! Blijkbaar staat haar vriend ook zijn mannetje wel in de keuken. Deze kruidige visdip met makreel is heerlijk op een toastje, maar doet het ook goed als spread op een rijstwafel of op de bloemkoolbroodjes. Dit recept vind je in het nieuwste kookboek van Rens Kroes, On the go!
Het recept voor de bloemkoolbroodjes vind je hier.
Wat heb je nodig?
150 gram gerookte makreel
2 teentjes knoflook
1 rode ui
150 ml tomatensaus
1/2 bouilllonblokje
1 theelepel gedroogde oregano
mespuntje cayennepeper
zwarte peper
blender of keukenmachine
Zo ga je te werk
- Snijd de makreel doormidden en verwijder de graatjes.
- Doe de makreel samen met de rode ui en knoflook in de blender (of keukenmachine). Mix tot het een glad mengsel is.
- Doe dit mengsel samen met de tomatensaus in een koekenpan.
- Verwarm op laag vuur en verkruimel ondertussen het bouillonblokje erdoor.
- Roer tot je een dikke ‘saus’ hebt en laat afkoelen.
- Breng de visdip op smaak met oregano, cayennepeper en zwarte peper.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
0 reacties