Watermeloen ijsjes
Kan het nog simpeler? Deze watermeloen ijsjes zijn de ideale summer snack! Watermeloen bevat nauwelijks calorieën (but who’s counting?) en is een welkome afwisseling voor kraanwater. Wist je dat een het zoete, rode vruchtvlees van de watermeloen voor 91% uit water bestaat? Daarnaast bevat watermeloen in verhouding veel lycopeen. Deze carotenoïde is een zeer krachtige anti-oxidant en gaat onder andere huidveroudering tegen. Hoge gehaltes lycopeen vind je ook in tomatenpuree en zongedroogde tomaten.
Watermeloen staat natuurlijk niet voor niets in de top 10 van hydraterend voedsel.
Wat heb je nodig?
Een kleine (liefst pitloze) watermeloen*
Ijslollystokjes
*Je kunt de pitjes van een watermeloen zonder probleem opeten. Voor deze watermeloen ijsjes vind ik watermeloen zonder pitjes lekkerder (zei ze achteraf…) Betekent dit dan dat je alle pitje handmatig moet verwijderen? Nope, er zijn tegenwoordig ook watermeloenen te koop zonder pitten. Net zoals er pitloze druiven zijn.
Zo ga je te werk
- Snijd de watermeloen eerst doormidden.
- Snijd nu plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
- Snijd deze plakken weer in driehoekjes.
- Steek in ieder driehoekje een ijslollystokje. Dit gaat het best als je van te voren met een mesje vast een sneetje maakt.
- Leg de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer. Zorg er voor dat ze elkaar niet raken, want dan vriezen ze aan elkaar vast.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’