Watermeloen pizza met roze kokosroom en fruit
I’m in watermelon heaven! Want dat ik dol ben op watermeloen blijkt wel uit de watermeloen recepten die je op Eat.Pure.Love vindt. En deze zomerse fruit pizza mag natuurlijk niet ontbreken op de website. Nu wil het geval dat er op het wereldwijde web al flink wat recepten te vinden zijn voor watermeloen pizza. De oplossing? Deze variant is vegan! Ik maakte een heerlijk zoete kokosroom met frambozen. En zeg nou zelf, deze pizza ziet er toch heerlijk uit? Perfect als traktatie, als toetje na de bbq of gewoon als tussendoortje. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor 1 watermeloen pizza (8 pizza punten)
Voor de pizza en de toppings
een plak watermeloen, ongeveer 3-4 cm dik
een handje frambozen
een handje bramen
een handje blauwe bessen
kokosvlokken
Voor de roze kokosroom
een groot blik kokosmelk (400ml)
ahornsiroop
1/2 tl vanillepoeder
snufje zout
een handje frambozen
blender/keukenmachine
groot scherp mes
garde/mixer
Zo ga je te werk
- Zet de avond van te voren vast een blikje kokosmelk ondersteboven in de koelkast.
- Snijd de watermeloen met een groot en scherp mes (pas op je vingers) in plakken van ongeveer 4 cm dik.
- Je gebruikt niet de hele watermeloen. De overgebleven stukken kun je gebruiken voor een lekkere watermeloen smoothie.
- Ga nu verder met het maken van de roze kokosroom. Schep de witte, harde room die aan de oppervlakte ligt uit het blikje (bewaar de overgebleven kokosmelk en gebruik deze voor een smoothie).
- Klop deze harde room op tot een zachte, gladde room. Gebruik hiervoor een garde, mixer of ouderwetse slagroomklopper.
- Mix vervolgens de frambozen samen de ahornsiroop, het vanillepoeder en een snufje zout in de blender tot een ‘papje’.
- Meng het frambozen mengsel met de kokosroom.
- Verdeel de roze kokosroom over de plakken watermeloen.
- Garneer de watermeloen pizza met frambozen, bramen, rode bessen en kokosvlokken.
- Snijd de pizza in punten.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Lekker fris voor met deze temperaturen. En het ziet er ook zeer smakelijk uit.
Dankjewel Joseph!
Liefs Mirjam
Wat een geweldig recept lijkt mij, maar kun je me vertellen hoeveel ahornsiroop er in moet, want dat staat niet in het recept vermeldt.