Watermeloensalade met feta en munt
Ik ben dol op watermeloen! Door smoothies, uit het vuistje, als watermeloen granita, als ijsje of wat dacht je van deze watermeloensalade met feta en munt? Deze frisse, zomerse salade is niet alleen een heuse dorstlesser, maar heeft een heerlijke en unieke smaak. De combinatie van feta, verse munt en watermeloen is er eentje om te onthouden dus!
Wat doe je met leftover watermeloen? Daar maak je deze leuke watermeloen ijsjes van!
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 kg watermeloen, in blokjes van 1 cm, zonder pitjes
ongeveer 10 blaadjes verse, fijngesneden munt
ongeveer 15 kleine blaadjes verse basilicum
300 gr feta*
1 rode ui in ringen gesneden
sap van 1 citroen
walnoten
3 el olijfolie
peper
*Je kunt de feta ook vervangen door Hüttenkäse.
Zo ga je te werk
- Snijd de rode ui in ringen en leg deze in het citroensap. Zet dit even apart.
- Snijd de watermeloen en de feta in gelijke blokjes van 1 cm of verkruimel de feta over de salade.
- Doe de feta en watermeloen samen in een saladeschaal.
- Pluk de blaadjes van de basilicum en muntplant. Doe deze door de watermeloensalade.
- Voeg ook de rode ui toe aan de salade. Sprenkel nog een beetje citroensap over de salade, niet te veel.
- Voeg de olijfolie toe en breng de watermeloensalade tot slot op smaak met peper.
- Verdeel de watermeloensalade over 4 borden.
- Garneer eventueel met wat walnoten voor een extra crunch.
Tip! Voor deze salade geldt: hoe kouder, hoe lekkerder. Maar ook: hoe verser, hoe lekkerder. Maak je de salade ’s ochtends alvast klaar? Wacht dan met het toevoegen van de rode ui. De smaak trekt na een halve dag in de koelkast staan in de watermeloen en dat is zonde.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Heerlijk frisse salade! Vooral met deze temperatuur lekker licht eten…