Wildrollade uit de oven
All I want for christmas is food! Dit recept voor wildrollade uit de oven mag natuurlijk niet ontbreken op Eat.Pure.Love. Ook dit gerecht valt in de categorie slow cooking en kun je dus prima een dag van te voren maken. Bovendien is het ook nog eens easy peasy. Wanneer je een goede kwaliteit wildrollade hebt kan dit recept niet mislukken. Doordat de wildrollade langzaam gaart op een lage temperatuur krijg je heerlijk mals en smaakvol vlees. En de naam zegt het al: een rollade is een opgerold stuk vlees. Een flinke rollade is bij uitstek geschikt voor een feestmaal waarbij je veel gasten verwacht.
Heerlijk in combinatie met deze cranberry compote met honing!
Wat heb je nodig?
1,5 kilo wildrollade
2 middelgrote uien
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 bol knoflook
1 bosje versje tijm
1 bosje verse rozemarijn,
4 blaadjes laurier
olijfolie
roomboter
zeezout en zwarte peper (gemalen/molen)
1 el glutenvrije bloem
glas rode wijn
500 ml bouillon
een vleesthermometer*
*Een vleesthermometer meet de kerntemperatuur van de wildrollade. Bij een kerntemperatuur van 60 graden zal de wildrollade lekker warm blijven en niet verder garen. Wanneer het vlees deze temperatuur bereikt heeft, kun je even kijken of het vlees gaar is. Snijdt hiervoor voorzichtig een draadje door en check het vlees van binnen even.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 80 graden.
- Snijd de groenten in grove stukken en leg ze samen met de kruiden in de braadslee. De knoflookteentjes leg je er ongeschild tussen.
- Wrijf de rollade in met peper en zout en braad het vlees rondom bruin in de roomboter. Voeg het braadvocht bij de groenten.
- Steek een vleesthermometer in de rollade en leg hem bij de groenten in de braadslede. Zet de braadslede in een voorverwarmde oven.
- Laat de rollade 3-4 uur in de oven garen tot hij een kern temperatuur van 60° heeft bereikt. Af en toe even checken dus.
- Haal de rollade vervolgens uit de oven. Wikkel de rollade in aluminiumfolie en ga verder met het maken van de saus.
- Zet de groenten in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg een eetlepel glutenvrije bloem toe en roer goed.
- Giet er een glas rode wijn en de bouillon bij en laat het geheel zachtjes een uurtje pruttelen tot de saus ingedikt is.
- Prak nu de groenten fijn zodat alle sappen vrijkomen en haal de saus door een zeef.
- Snij de rollade in mooie dunne plakjes en serveer met de jus.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
0 reacties