Pittige wokschotel met spruitjes
Spruitjes uit de wok! Dat is dus best een goed idee. Het originele recept voor deze pittige wokschotel komt uit het Killerbody 2 van Fajah Lourens. Ik heb het recept hier en daar een beetje aangepast. Zo heb ik de chilipeper vervangen door een theelepel sambal. Want chilipepers schoonmaken en Mirjam, dat is geen goede combi. Op de een of andere manier wrijf ik daarna altijd in mijn ogen… Gevalletje: minder handig. En de rijst en spruitjes on the side koken? Dat is helemaal niet nodig, deze kook je gewoon mee in de wok! Een snel, simpel, maar vooral heel erg lekker recept. Enjoy!
Wat ik vind van de boeken van Fajah Lourens? Dat lees je in dit artikel!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gr ongekookte rijst
400 gr middelgrote spruitjes, schoongemaakt
200 ml groentebouillon
1 witte ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
een halve courgette, in blokjes
1 rode paprika, in stukjes
1 tl sambal (of naar smaak)
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
peper en zout naar smaak
2 handjes cashewnoten
olijfolie om in te bakken
Wok
Zo ga je te werk
- Verhit een eetlepel olijfolie in de wok en fruit de ui samen met de knoflook, kurkuma en kerrie in de wok.
- Voeg sambal samen met de blokjes courgette, de rode paprika en de spruitjes toe. Bak deze even kort mee op middelhoog vuur.
- Voeg nu de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de wokschotel ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Roer af en toe even goed door om aanbakken te voorkomen.
- Neemt jouw rijst veel vocht op? Voeg dan wat extra water toe.
- Verdeel de pittige wokschotel over 2 borden en garneer het gerecht met de cashewnoten.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze pittige wokschotel met spruitjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties