Worteltaartjes met kokos frosting
Regelmatig krijg ik de vraag of glutenvrij eten lastig of moeilijk is. Je mag dan toch bijna niets meer? Niets is minder waar gelukkig. Ik ben al langere tijd bezig met gezond eten, langzaamaan zijn daar ook wat verschuivingen in gekomen. Ja dames en heren, ik ben een etikettenlezer geworden. Dit is misschien het lastigste, aangezien ik nogal eens mijn bril vergeet. Wat denk je van deze homemade glutenvrije worteltaartjes? Door het toevoegen van geraspte wortel wordt dit taartje ook eens een stuk zoeter waardoor je minder zoetmiddel nodig hebt. Een win-win situatie dus!
Groente door je zoete baksels… Dat gebeurt vaker dan je denkt! Zoete aardappel, courgette, wortel…
Chocolade courgette muffins
Zoete aardappelbrownies
Worteltaart met cashewtopping
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 10 worteltaartjes
150 gr worteltjes
125 gr amandelmeel*
1 biologisch ei
1/2 tl bakpoeder
snufje zeezout
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen gember
3 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
1 tl vanillepoeder
40 gr gehakte walnoten
25 gr geraspte kokos
3 el water
*Amandelmeel maak je eenvoudig zelf door amandelen in je keukenmachine tot meel te malen.
voor de kokos frosting
125 ml kokosmelk
100 ml honing
1 el maizena
2 el water
150 ml kokosolie
snufje zeezout
kaneel
rasp
keukenmachine
steelpan
oven
bakvormpjes
slagroomspuit
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak de worteltjes schoon en hak ze fijn in je keukenmachine. Of pak gewoon een ouderwetse rasp, werkt net zo goed!
- Roer in een kom het amandelmeel, het bakpoeder, het zout, de kaneel en de gember even goed door.
- Voeg in een andere kom oerzoet, het ei, de kokosolie en het vanillepoeder samen en roer even goed door elkaar.
- Giet deze mengsels bij elkaar en voeg hier de walnoten, geraspte kokos en geraspte worteltjes aan toe.
- Meng alles nog even goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over je bakvormpjes en bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Laat ze vervolgens goed afkoelen.
Zo maak je de frosting
- Doe de kokosmelk, honing en een snufje zout in een pannetje.
- Breng dit aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Maak ondertussen van de maizena en het water een papje.
- Dit voeg je toe aan de warme kokosmelk.
- Dit mengsel breng je vervolgens aan de kook.
- Giet het mengsel over in een kom en pak je mixer.
- Terwijl je mixt, giet je beetje bij beetje gaat de kokosolie erbij.
- Bewaar de frosting in de koelkast.
Tip! Het is handig om je kokos frosting the day before te maken. Het moet echt minimaal een nacht de koelkast in om af te koelen en op te stijven.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze glutenvrije worteltaartjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’