Deze krokante chips maak je van norivellen. De vellen zijn gemaakt van zeewier en ken je vast wel van sushirolls. Deze vellen kun je kopen bij de meeste supermarkten, toko’s en natuurvoedingswinkels. Bijzonder aan zeewier is dat het voedingsstoffen meteen opneemt uit het water. Zeewier zit dan ook bomvol eiwitten en mineralen uit de zee zoals jodium. Met veel vezels en eiwitten is deze ‘groente uit de zee’ een mooie aanvulling op onze dagelijkse voeding. Hierbij het recept(je) voor het maken van zeewier chips!
Nori (purperwier) is de bekendste en meest gebruikte zeewier ter wereld. In het Japans betekent nori letterlijk ‘wier’. Norivellen bestaan vaak uit een combinatie van verschillende wiersoorten en kan dan ook verschillen in zowel kleur als kwaliteit.
Wat heb je nodig?
4 norivellen
sesamzaadjes
lijnzaad
zeezout
(ontgeurde) kokosolie
Zo ga je te werk
- Knip de norivellen in vierkantjes.
- Verwarm kokosolie in een koekenpan. leg de nori velletjes 1 voor 1 in de pan.
- Bak de norichips knapperig in een paar minuten. Wanneer ze gaan krimpen zijn ze klaar.
- Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met sesamzaad, lijnzaad en wat zout.
Je kunt de chips ongeveer een week bewaren in een luchtdichte pot.
Je kunt de zeewier chips ook in de oven maken. Verwarm de oven dan voor op 160 graden. Smeer ze aan beide kanten in met gesmolten kokosolie en bestrooi met de zaadjes. Bak de chips in ongeveer 20 tot 25 minuten knapperig en bestrooi je chips eventueel nog met wat zout.
Enjoy!
Laten jullie weten van je van deze snack vindt?
Klinkt lekker…ga ik uitproberen en laat weten hoe het was
Leuk Fany!
Dat lijkt me wel wat, ik heb al eens boerenkool chips gemaakt maar deze klinken ook erg lekker.
Gisteravond gemaakt. ..echt heel lekker! (Zonder lijnzaad gedaan ) De kinderen vinden het ook lekker. ?