Zelf bounty’s maken
In de wereld van foodbloggers kom je heel wat heerlijke recepten tegen. Zoals deze homemade bounty’s! Zelf bounty’s maken is dan ook niet moeilijk. Kokosrasp, honing, chocolade en dadels in huis? Dan kun je aan de slag! Het wiel is soms al tientallen malen uitgevonden, maar dat maakt het niet minder leuk. De sociale media zijn er tenslotte om te delen. Zo ook dit recept van Puur Suzanne. Een medeblogger die net als ik zo puur mogelijk wil eten. Geen pakjes en zakjes, geen E-nummers, suikervrij en glutenvrij. De moeite waard om haar blog eens te bekijken!
Homemade bounty’s zijn lekker, maar wat denk je van zelfgemaakte snickers? Zo lekker!
Wat heb je nodig?
120 gram kokosrasp
1 el kokosolie
4 el honing
12 ontpitte dadels
pure chocolade (minstens 70% cacao)
Omdat de honing in dit recept niet verhit wordt, behoudt het al zijn gezondheidsvoordelen. Maar eerlijk is eerlijk, ook deze pure Snickers blijven een snack natuurlijk. Genieten met mate dus.
Zo ga je te werk
- Mix de kokosrasp, kokosolie, honing en dadels in je keukenmachine.
- Hier maak je vervolgens bolletjes van die je even aandrukt. Of gebruik siliconen vormpjes.
- Deze zet je een kwartiertje in de vriezer.
- Nu kun je de chocolade au bain marie gaan smelten.
- Haal de kokosballetjes door de gesmolten chocolade totdat ze helemaal bedekt zijn.
- Zet je homemade bounty’s nu nog een klein half uurtje in de vriezer totdat de chocolade helemaal hard is.
- Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om zelf bounty’s te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
ik denk ik ga jou blog nog eens goed bekijken. Ik had hem gisteren ontdekt. Wat super leuk, dat je het recept er alweer op hebt gezet. Mmmm en wat zijn ze lekker. Hopelijk blijft er nog iets voor je man over.
Liefs,
Suzanne
Oohh weer eentje die ik ga maken!!!
Groetjes Jennifer
En vandaag ‘lions’ recept online! Jullie krijgen het nog druk met verantwoord snoepen 🙂
kan het ook zonder dadels?
oei… deze zijn wel écht heel erg lekker!!!! eigenlijk zelfs lekkerder dan ‘echte’ bounty’s! 🙂
Maar zo wit? 🙂 Bij mij zijn ze helemaal bruin door de dadels 🙂
Klopt! Dit is nog een oude stockfoto 😉 Ik ga ze binnenkort opnieuw maken en dan probeer ik foto’s te maken voordat ze op zijn haha
Liefs Mirjam
Als ik dit een week eerder had geweten, had ik ze gemaakt. Toen was de Tony’s Chocolonely nog in de aanbieding… Ik vind fairtrade erg belangrijk