Nu toegevoegde suikers een veelbesproken onderwerp zijn, ben ik extra blij met dit recept voor chia jam. Gemaakt van fruit, chiazaadjes en een eetlepel honing. Binnen 5 minuten heb je een heerlijke pot jam voor aankomende week. Geen gedoe met koken, gewoon hop de blender in.
Chaizaadjes zorgen er in dit recept voor dat je een heerlijk dikke ‘jelly’ krijgt. Deze zaadjes kunnen namelijk wel tot 9 keer hun volume in water absorberen. Ongemalen chiazaad is goed voor de darmen. Gemalen chiazaad, zoals in deze chia jam, heeft nog veel meer voordelen. Door het malen kunnen we de voedingstoffen namelijk beter opnemen. Zo bevat chiazaad onder andere omega-3 vetzuren, calcium, magnesium, ijzer en vezels.
Heerlijk over deze havermout pannenkoekjes of homemade ice cream.
Wat heb je nodig?
500 gr rijp fruit, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen (whatever you like)
3 el chiazaadjes
1 el honing
1 tl citroensap
1/4 tl vanillepoeder
snufje zout
Zo ga je te werk
- Was het fruit en verwijder eventuele steeltjes of kroontjes.
- Doe alle ingrediënten, behalve de chiazaadjes in de blender.
- Terwijl de blender op de hoogste stand draait giet je langzaam de chiazaadjes erbij.
- Alle chiazaadjes erin? Zet dan de blender uit.
- Bewaar de jam in een goed afgesloten weckpot. De chia jam is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete chia jam? Laat het ons weten in de comments!
0 reacties