Zelf chocolade bonbons maken

zelf chocolade bonbons maken

Mirjam Blanken

5 februari 2016


Zelf chocolade bonbons maken

Eerlijk is eerlijk, valentijnsdag is niet mijn ding. Romantische uitspattingen zijn aan mij niet echt besteed, het eten daarentegen… Zie mij maar als je persoonlijke Fupido – de Cupido voor jullie perfecte maaltijd. Of voor ‘food-parings’, doen jij en je geliefde je ding, zorg ik ervoor dat de smaakpapillen ook de avond van hun leven hebben! En ik ga je iets verklappen. Namelijk mijn recept om zelf chocolade bonbons te maken! Die zien er niet alleen heerlijk uit, dat zijn ze ook én een aphrodisiac – heel toepasselijk naar Aphrodite/Venus, de godin van de liefde, vernoemd – én gezond!

zelf chocolade bonbons maken

Wellicht had je het in de wandelgangen al opgepikt, maar ik schrijf het gewoon nog een keer voor je op. Rauwe cacao zit bordevol anti-oxidanten en mineralen en werd in de Maya-& Aztekentijd zelfs gebruikt als betaalmiddel omdat het voor hen meer waarde had dan goud! En kun je ze ongelijk geven? Daarnaast bevat rauwe cacao ook nog eens magnesium wat een buitengewoon onmisbaar mineraal is voor ons lichaam omdat het dat gebruikt bij meer dan 300 processen! En gezien we door een uitgeputte bodem niet genoeg mineralen binnenkrijgen door onze alledaagse voeding is dit een mooie bijdrage aan de algehele gezondheid!

Wat heb je nodig?

150 gram rauwe cacaoboter
50 gram rauwe cacaopoeder
25 gram santen
snufje zout
2 el honing

optioneel

gedroogd fruit
gevriesdroogde frambozen
kokosrasp
cacao nibs

Zo ga je te werk

  1. Zet alles op zo’n manier klaar dat je jezelf straks niet in de weg loopt tenzij je graag gesmolten chocolade van je keukenkastjes likt. Zei ik likt? Ik bedoel natuurlijk poetst…
  2. Chocolade smelten gaat het beste au bain marie, zo ook rauwe cacaoboter. Plaats je pannetje boven het vuur en zorg voor een verwijderbaar smeltpannetje om je chocolade in te mengen.
  3. Snijd de cacaoboter en santen in kleine en makkelijk te smelten stukjes. Geloof me, je zit maar 5 graden boven de gemiddelde lichaamstemperatuur. Hakken die handel, anders kun je het net zo goed tussen je vingers proberen te smelten!
  4. Zodra alles een mooi, glad geheel is kun je het van de warmtebron verwijderen
  5. Voeg de honing toe.
  6. Proef even of het zoet genoeg is. Let op, warm komt zoet beter tot zijn recht dan koud, dus maak het ietsjes zoeter dan je straks zou willen.
  7. Zet een klein schaaltje met je witte mengsel opzij en voeg hier eventueel iets aan toe.
    Ik maakte bijvoorbeeld 2 schaaltjes, een met kokosrasp en een met gevriesdroogde frambozen die ik tot poeder had vermalen.
  8. Doe de cacao poeder bij de rest van je mengsel.
  9. Lepel eerst een laagje van de ‘witte’ chocolade in je vormpje en plaats deze 10 minuten in de vriezer.
  10. Vul de vormpjes verder af met het chocolade mengsel en laat ten minste 30 minuten hard worden in de vriezer.
  11. Voeg eventueel nog wat extra superfoods toe voor een gevulde bonbon

Enjoy!

Wie ga jij verrassen met deze heerlijke homemade bonbons? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Anouk
www.kookmutsen.com

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This