Zelf gezonde chocoladepasta maken is easy peasy!
Na de geslaagde homemade notenpasta was de optelsom naar een chocolade variant zo gemaakt. Aangezien de gemiddelde pot chocoladepasta in de supermarkt zo’n beetje voor de helft uit suiker bestaat (ook de bio variant) is deze guilty pleasure een stuk gezonder! Met maar liefst 250 gram hazelnoten, rauwe cacao en kokosvet zit deze chocoladepasta boordevol voedingsstoffen. Hierbij het recept voor do it yourself Nutella. Zelf chocoladepasta maken is leuk!
Het recept voor notenpasta vind je hier!
Wat heb je nodig?
Voor 1 potje gezonde chocoladepasta
250 gram hazelnoten (of gebruik notenpasta van de natuurwinkel)
3 el rauwe cacaopoeder
1 el kokosolie
1-2 el hazelnootolie
1 tl vanillepoeder
snuf zout
100 gram gesmolten pure chocolade
2-3 el honing* (naar smaak)
*Ben je vegan? Dan gebruik je ahornsiroop in plaats honing.
Keukenmachine
Glazen pot met deksel
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Rooster de hazelnoten voor 10-15 minuten in de oven.
- Leg de hazelnoten vervolgens op een schone theedoek. Wrijf de velletjes van de hazelnoten er vervolgens met een theedoek eenvoudig af. Laat de noten even afkoelen.
- Maal de hazelnoten in 5-10 minuten in een keukenmachine of blender tot een egale, romige massa.
- Voeg halverwege een eetlepel kokosolie en hazelnootolie toe. Hierdoor maak je het mengsel wat smeuïger en blijft het niet zo aan de zijkant plakken.
- Plakt het toch? Dan kun je dit tussendoor even met een spatel wegschrapen.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het hazelnootmengsel. Wees nog even zuinig met je zoetmiddel. Voeg de honing per eetlepel toe en proef je gezonde chocoladepasta tussendoor even tot je de gewenste smaak hebt.
- Bewaar de chocoladepasta in een glazen pot met deksel.
Mijn favoriete snack? Een eierkoek met een laag homemade chocoladepasta.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Hoi, leuk recept. Ga ik zeker proberen. Ik vroeg mij af of je elke willekeurige hazelnoot kunt gebruiken. Er zijn natuurlijk verschillende soorten hazelnootstruiken en we hebben er zelf 1 in de tuin. Zou ik daar de hazelnoten van kunnen gebruiken?
Hi Jill,
Ik gebruik in dit recept biologische hazelnoten. Geen idee welk soort…
Liefs Mirjam
Hii,
Dit klinkt weer heerlijk maar ik durf me er niet meer aan te wagen. Meerdere keren geprobeerd, met rauwe cacao poeder dan, en krijg steeds een harde klomp waar ik niks mee kan. 🙁 misschien een tip waardoor ik dit kan voorkomen? Thnxx!
Dat is balen inderdaad, want de ingrediënten zijn niet goedkoop. Iets meer kokosolie maakt het beter. En buiten de koelkast bewaren ook 😉
Liefs Mirjam
Hoi, een vraag: hoe lang is deze variant houdbaar?
is de fytine uit de chocolade verminderd bij verhitting op, 150graden celcius .????
Heerlijk en makkelijk recept? Chocopasta zonder meuk voor mijn lief??