Ik ben dol op friet! Zo nu en dan huppelen we langs de snackbar, maar wat is er nu lekkerder dan zelf friet bakken in kokosolie? Het is even een klusje, maar gegarandeerd dat iedereen zit te smullen! Heerlijk met wat zelfgemaakte snelle mayonaise. Kokosolie kun je langdurig hoog verhitten. Ideaal om friet mee te bakken dus.
Wat heb je nodig?
Biologische aardappelen
Kokosolie (geurloos)
Frietpan
Zo ga je te werk
- Maak de aardappelen goed schoon of schil ze. Laat geen plekken of knoesten zitten.
- Snijd de aardappelen vervolgens in het formaat wat je wilt. Ik maakte deze keer aardappel wedges.
- Friet bakken doe je in 2 rondes. De eerste keer bak ze voor tot de mooi goudgeel zijn. Doe dit in 5 minuten op 150 graden.
- Laat ze in een vergiet met keukenpapier even goed uitlekken en afkoelen.
- Nu gaan we de frieten afbakken tot ze heerlijk krokant en stevig zijn. Dit doe je op 180 graden in zo’n 4-5 minuten.
- Laat ze wederom even uitlekken in een vergiet.
- Heerlijk met een flinke dot zelfgemaakte mayonaise en stoofvlees.
Enjoy!
Hoe eet jij je frietjes het liefst? Laat het ons weten in de comments!
Mooi recept wellicht ga ik deze toepassen op mijn Frietfiets.
Ha! Top! En als je nog iemand met bak skills zoekt? 😉
Liefs Mirjam
Klinkt heerlijk.
Vraagje
Hoeveel kokosolie heb je nodig?