Zelf groentebouillon maken
Bouillon geeft zoveel meer smaak aan je soep dan water. in dit recept worden de groente eerst gebakken. Hierdoor krijgt je bouillon nog meer smaak! Eventueel kun je de aantallen in dit recept verdubbelen. Zo kun je een deel van de bouillon invriezen. Zelf groentebouillon maken heeft als voordeel dat je jouw jacht naar bouillonblokjes zonder smaakversterker en enorme hoeveelheid zout kunt staken. Je maakt de bouillon gewoon lekker zelf!
Smaakversterker E621: Alles wat je moet weten
Wat heb je nodig?
voor 2 liter bouillon
2 el olijfolie
2 middelgrote uien, in vieren
2-3 teentjes knoflook
4 fijngesneden stengels bleekselderij
15 takjes verse peterselie
2 grote fijngesneden wortelen
2 fijngesneden courgettes
zout en peper
2,5 liter water
Zo ga je te werk
- Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur.
- Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortelen en courgettes toe.
- Bak de groente totdat ze lekker bruin zijn.
- Voeg nu de peterselie, 2,5 liter water en wat peper toe.
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Laat de bouillon vervolgens minimaal 1 uur sudderen (of totdat de groenten zacht zijn).
- Giet de groentebouillon door een zeef.
- Proef nu even en breng de bouillon eventueel nog wat meer op smaak met wat peper en zout.
- Je kunt de groentebouillon in de koelkast bewaren.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties