Zelf guacamole maken
Holy guacamole! Een van mijn favoriete late night snacks is een rijstwafel met guacamole. Ik kan hier serieus voor ’s avonds laat nog de keuken induiken. Tijd om het recept om zelf guacamole te maken met jullie te delen! De basis van guacamole zijn avocado’s. Deze vruchten zijn vet gezond! Ze bevatten namelijk voornamelijk enkelvoudig onverzadigd vet dat onder andere zorgt voor een goed cholesterol. Bovendien hebben avocado’s een ontstekingsremmende werking. Wedden dat je na het lezen de keuken induikt (of naar de supermarkt rent) zodat je deze avocadodip kunt gaan maken?
6 redenen om meer avocado’s te eten!
Wat heb je nodig?
3 rijpe avocado’s
1/2 teentje knoflook
8 cherrytomaatjes
1/2 rode ui
2 el olijfolie
zout en peper
sap van 1/2 citroen (of van 1 limoen)
optioneel: 2 el vers en gehakte koriander
blender of keukenmachine
De perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?
Zo ga je te werk
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Doe dit aan beide kanten tot aan de pit.
- Draai de gesneden helften tegen elkaar en haal ze uit elkaar. De pit is nu gemakkelijk te verwijderen.
- Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado eruit.
- Snijd de rode ui en de tomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook.
- Doe de helft van de gesnipperde ui en de knoflook bij het avocadomengsel in blender.
- Mix dit tot een romige dipsaus.
- Schep het avocadomengsel uit de blender in een kommetje.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed (eventueel kun je nog wat verse koriander gebruiken)
- Besprenkel met citroensap.
Wil je de guacamole bewaren of op een later moment pas serveren? Stop dan de pitten van de avocado in deze dip. Op deze manier wordt de guacamole niet bruin. Zet vervolgens maximaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Uiteraard haal je de pitten voor het serveren weer uit de guacamole.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Ik ben verzot van jou pure keuken! zelf ben ik lactose intolerant en vind het heerlijk om vegan te eten
Lekker he! Ik doe er ook nog wel eens een rode peper door zonder de zaadlijsten, want met is het wel te spicy.