Na het bounty avontuur kon ik er niet meer omheen…Een soort ‘gezonde’ chocoladesnack is een beetje karig qua keuze. En aangezien er in huize ‘snoep gezond, eet iets zonder suiker’ geen M&M meer in komt, moest ik aan de bak: zelf Lions maken! Deze crunchy snack maak je met pindakaas, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door gemengde notenpasta.
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 12 Lions
voor de bodem
5 el gepofte rijst
4 el biologische pindakaas of gemengde notenpasta
1 tl honing
snufje Himalayazout
snufje vanillepoeder
voor de vulling
150 gram ontpitte dadels
1 1/2 el biologische pindakaas of gemengde notenpasta
snufje Himalayazout
snufje vanillepoeder
voor de topping
een reep pure chocolade
Kleine (siliconen) vormpjes of een bakblik
Zo ga je te werk
- Doe alle ingrediënten voor de krokante bodem in een kom en meng goed door elkaar.
- Vul alle vormpjes met een laagje van dit mengsel en druk het zachtjes aan.
- Hak de ontpitte dadels in de keukenmachine fijn. Voeg hier vervolgens de pindakaas, het zout en de vanillepoeder aan toe en mix het geheel nog even goed.
- Vul de vormpjes met dit tweede mengsel. Erg plakkerig werkje, dus om het glad af te werken even met een natte lepel gladstrijken.
- Zet de vormpjes minimaal een half uur in de vriezer. Ondertussen kun je de chocolade smelten.
- Als ze uit de vriezer komen kun je ze uit de vormpjes halen.
- Haal iedere lion door de chocolade en zet ze op een bord bekleed met aluminiumfolie.
- Zet dit bord een half uurtje in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.
- Aanvallen maar! Bewaar eventuele leftovers in de koelkast.
Enjoy!
Hebben jullie het recept voor zelf Snickers maken gezien? Welke is jouw favoriet?