Zelf snickers maken

Zelf snickers maken

Mirjam Blanken

23 februari 2015


Zelf snickers maken

Afgelopen week was manlief jarig. Nadat ik samen met zoonlief al een stapel verantwoorde bounty’s had gemaakt (en ik deze stapel in een aantal dagen zag krimpen) besloot ik ook eens verder te kijken. Mars, Snicker, Twix, KitKat zijn een flinke ‘no go’ inmiddels. Aangezien we allemaal niet vies zijn van een goed (lees groot) stuk chocolade heb ik geprobeerd een nieuwe versie van Snickers te maken. Goedgekeurd door de baas zelf hierbij het recept: zelf snickers maken!

Heb je het recept voor homemade Lions al eens geprobeerd?

Zelf snickers maken

 

Wat heb je nodig?

voor de bodem

100 gram gemengde noten
150 gram ontpitte dadels
snuf zout

Voor de vulling

125 gram gemengde notenpasta of pindakaas
175 gram ontpitte dadels
2 el kokosvet
snuf zout

voor de topping

Een reep biologische, pure chocolade (minstens 70%)

een keukenmachine of blender
een vierkante taartvorm of bakblik met losse bodem

Hoe maak je ze?

  1. Mix de noten en dadels fijn in de keukenmachine of blender.
  2. Voeg het zout toe en mix nog even goed.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem je taartvorm en druk vervolgens met een goed aan. Ik heb een vierkante taartvorm met een losse bodem. Ideaal, zo blijft er niets plakken wanneer je de snicker eruit wilt halen om te snijden.
  4. Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
  5. Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet ze nu even een half uurtje in de vriezer.
  6. Smelt chocolade en schenk dit over de inmiddels hard geworden ‘snicker’. Nog even terug de vriezer in voor een uurtje.
  7. Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt.
  8. Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

16 Reacties

  1. Kan ik hiervoor ook papieren vormpjes gebruiken?

  2. Hoi Krista,

    Papieren vormpjes zijn wat slapper. Je moet de lagen wel aan kunnen drukken. Als je ze gaat gebruiken zou ik voor de stevigheid er twee over elkaar heen gebruiken. Succes!

  3. Ik gebruik siliconen vormpjes! Werkt prima 🙂

  4. Hoi Welmoed,

    Siliconen vormpjes zijn inderdaad fijn bij dit soort baksels. Ik ben zelf niet zo’n fan van gekleurde siliconen vormen bij met name verhitting.

    Groetjes,
    Mirjam

  5. Hoi, ik wil deze graag maken maar heb toch een vraag aan je. Welke maat gebruikte je als vorm?
    En ik wil graag het recept van de gemengde notenpasta willen? Zodat ik dit recept kan maken. Alvast bedankt.

  6. hoi,

    Ik wil dit recept graag gaan maken maar hoe maak ik de gemengde notenpasta?

    Groetjes Jessica

  7. Hoi Jessica,
    Ik zet het recept vanavond even online.
    Grts mirjam

  8. Hoi Sylvia,
    Ik zet het recept vanavond online.
    Grts Mirjam

  9. Dat is heel fijn! Alvast bedankt!!

    Groetjes Jessica

  10. Ziet echt heerlijk uit. Zal zeker uitproberen net mijn kinderen. .

  11. Hoi,

    Heb je de voedingswaarden er ook bij? Ze liggen inmiddels net in de vriezer! Heerlijk zeg!

  12. Good job! Voedingswaarden heb ik helaas niet voor je. Enjoy!

  13. Kheb het zelf al even uitgerekend:) Thanks anyways!

  14. Wat lekker!!

    Is 1/8 een tussendoortje? Of maak je ze nog kleiner per portie?

  15. Wat jij wilt! 😉
    Liefs Mirjam

  16. Wat is de maat van je bodem?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Receptenruil: Paleo snickers | Fit dankzij voeding - […] Dit word voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan de receptenruil! Misschien vraag je je nu…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This