Zelf snickers maken
Afgelopen week was manlief jarig. Nadat ik samen met zoonlief al een stapel verantwoorde bounty’s had gemaakt (en ik deze stapel in een aantal dagen zag krimpen) besloot ik ook eens verder te kijken. Mars, Snicker, Twix, KitKat zijn een flinke ‘no go’ inmiddels. Aangezien we allemaal niet vies zijn van een goed (lees groot) stuk chocolade heb ik geprobeerd een nieuwe versie van Snickers te maken. Goedgekeurd door de baas zelf hierbij het recept: zelf snickers maken!
Heb je het recept voor homemade Lions al eens geprobeerd?
Wat heb je nodig?
voor de bodem
100 gram gemengde noten
150 gram ontpitte dadels
snuf zout
Voor de vulling
125 gram gemengde notenpasta of pindakaas
175 gram ontpitte dadels
2 el kokosvet
snuf zout
voor de topping
Een reep biologische, pure chocolade (minstens 70%)
een keukenmachine of blender
een vierkante taartvorm of bakblik met losse bodem
Hoe maak je ze?
- Mix de noten en dadels fijn in de keukenmachine of blender.
- Voeg het zout toe en mix nog even goed.
- Verdeel het mengsel over de bodem je taartvorm en druk vervolgens met een goed aan. Ik heb een vierkante taartvorm met een losse bodem. Ideaal, zo blijft er niets plakken wanneer je de snicker eruit wilt halen om te snijden.
- Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet ze nu even een half uurtje in de vriezer.
- Smelt chocolade en schenk dit over de inmiddels hard geworden ‘snicker’. Nog even terug de vriezer in voor een uurtje.
- Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt.
- Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Kan ik hiervoor ook papieren vormpjes gebruiken?
Hoi Krista,
Papieren vormpjes zijn wat slapper. Je moet de lagen wel aan kunnen drukken. Als je ze gaat gebruiken zou ik voor de stevigheid er twee over elkaar heen gebruiken. Succes!
Ik gebruik siliconen vormpjes! Werkt prima 🙂
Hoi Welmoed,
Siliconen vormpjes zijn inderdaad fijn bij dit soort baksels. Ik ben zelf niet zo’n fan van gekleurde siliconen vormen bij met name verhitting.
Groetjes,
Mirjam
Hoi, ik wil deze graag maken maar heb toch een vraag aan je. Welke maat gebruikte je als vorm?
En ik wil graag het recept van de gemengde notenpasta willen? Zodat ik dit recept kan maken. Alvast bedankt.
hoi,
Ik wil dit recept graag gaan maken maar hoe maak ik de gemengde notenpasta?
Groetjes Jessica
Hoi Jessica,
Ik zet het recept vanavond even online.
Grts mirjam
Hoi Sylvia,
Ik zet het recept vanavond online.
Grts Mirjam
Dat is heel fijn! Alvast bedankt!!
Groetjes Jessica
Ziet echt heerlijk uit. Zal zeker uitproberen net mijn kinderen. .
Hoi,
Heb je de voedingswaarden er ook bij? Ze liggen inmiddels net in de vriezer! Heerlijk zeg!
Good job! Voedingswaarden heb ik helaas niet voor je. Enjoy!
Kheb het zelf al even uitgerekend:) Thanks anyways!
Wat lekker!!
Is 1/8 een tussendoortje? Of maak je ze nog kleiner per portie?
Wat jij wilt! 😉
Liefs Mirjam
Wat is de maat van je bodem?