Zelf wortelspread maken
Ik ben dol op worteltjes! Gelukkig maar, want nu ik glutenvrij eet wordt het schaaltje met worteltjes en hummus op de meeste verjaardagen pontificaal voor mijn neus gezet. Maar worteltjes zijn natuurlijk niet alleen om rauw op te knagen. Maak er bijvoorbeeld een lekkere spread van! Deze wortelspread is niet alleen heerlijk als dip, maar ook als beleg op een crackertje of rijstwafel. Voor de finishing touch en wat meer bite strooi je er wat geroosterde sesamzaadjes over.
Heerlijk op deze glutenvrije zadencrackers!
Wist je dit over worteltjes?
- Worteltjes zijn rijk aan bètacaroteen. Bètacaroteen beschermt onder andere tegen UV schade.
- Worteltjes zijn rijk aan antioxidanten.
- Worteltjes bevatten (net als veel andere groente trouwens) veel vezels. Goed voor je spijsvertering!
- Worteltjes zijn goedkoop en ook nog eens gemakkelijk zelf te kweken.
De 10 belangrijkste antioxidanten
Wat heb je nodig?
250 gr wortels
1 el tahin (sesampasta)
2 el olijfolie
een teentje uitgeperste knoflook
een handje verse koriander
een snufje paprikapoeder
een snufje komijnpoeder
een snufje chilipoeder
een snufje zout
topping: geroosterde sesamzaadjes
blender/staafmixer/keukenmachine
Zo ga je te werk
- Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken.
- Stoom de wortel vervolgens gaar en laat ze afkoelen.
- Pureer de wortel met de overige ingrediënten tot een heerlijke wortelspread!
- Is de spread nog wat te dik? Voeg dan wat olijfolie toe.
Je kunt de spread in een goed afgesloten pot zo’n 4-5 dagen bewaren.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Fantastisch lekker!
Dank voor dit heerlijke recept.
Verrassend lekkere spread, goede combi tussen zoet en gekruid.
Ook lekker en origineel om gasten aan te bieden op een toastje.